Евърт: Тялото на Надал е пред разпад; краят за него не е далеч във времето

от в 16:52 на 30.05.2022
Калоян Соколов

Когато говорим за Ролан Гарос, то категорично най-успешната исторически състезателка е Крис Евърт. Американката е седемкратна шампионка в Париж и може да се похвали с невероятна серия от 125 поредни спечелени мача на клей. Бившата номер едно не допуска нито една загуба на землена настилка в периода между 1973-а и 1979-а година, което е с цели четири сезона по-добро постижение от рекорда на Рафаел Надал. Все пак Евърт категорично определя Матадора за най-великия играч на всички времена върху червените кортове, но не е оптимистка в дългосрочен план за бъдещето му в спорта и споделя следното по негов адрес:

"Рафа е най-успелият тенисист на клей изобщо, но тялото му го предава все по-често и тази година стигнахме дотам, че дори не е сред двамата основни фаворити за трофея, макар че го е завоювал цели 13 пъти. Надал ми звучи и изглежда уморен, а не всичко опира само до мачовете, където все още се справя на високо ниво. Уважавам много способността му да внася такава енергия на корта, въпреки че вече е на 35 години. Аз се почувствах изпразнена откъм съдържание на далеч по-ранен етап и нямам идея откъде извлича цялата тази своя страст.

Контузиите обаче вече оказват сериозно влияние върху играта му и целия останал тренировъчен процес. Не бих искала да казвам, че неговото тяло се разпада, само че определено и този момент не е далеч във времето. Бих му дала не повече от още 2 или 3 сезона в ATP Тура" - завърши легендата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Евърт: Тялото на Надал е пред разпад; краят за него не е далеч във времето Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | крис евърт | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook