Фабиано със сензационна петсетова победа над Циципас!

от в 20:03 на 01.07.2019
В
Томас Фабиано сензационно отстрани седмия поставен Стефанос Циципас от Уимбълдън! Макар че италианецът опропасти два мачбола в четвъртия сет, това не му повлия негативно и той успя да надделее в петата решителна част, за да се поздрави с крайния успех след 6:4 3:6 6:4 6:7(8) 6:3. Във втори кръг на Уимбълдън Фабиано ще се изправи срещу хърватския ветеран - Иво Карлович, отстранил Андреа Арнаболди след 6:4 6:4 7:6(4).

Още в началото на мача стана ясно, че мачът изобщо няма да бъде лесен за Стефанос. Фабиано предлагаше изключително солидна игра от основната линия, като ниският италианец често предизвикваше грешки от ракетата на своя съперник. По този начин Томас на бърза ръка поведе с пробив и 3:1, но тогава липсата на опит си каза думата и той скоро допусна изравняване на геймовете. Все пак при 4:4 отново италианецът реализира брейк, който впоследствие бе затвърден на нула, а така аутсайдерът в двубоя уверено поведе в отделните части.



Все пак гъркът се съвзе и започна да печели подаванията си във втория сет далеч по-лесно, докато решителен пробив в негова полза при 3:2 му помогна да изравни частите след нова порция безпроблемно спечелени сервис геймове. В третия сет обаче Фабиано възобнови високото си ниво на игра, като италианецът достигна до три поредни брейкбола при 2:1 в своя полза, но така и не успя да се възползва от брейкшансовете си. Въпреки това сервирайки за оставане в сета Циципас отново изостана с 0:40, като този път спасение за него нямаше, което означаваше, че Фабиано е на сет от реализиране на сензацията.



В четвъртия сет пък изведнъж тенисистите започнаха да печелят сервис геймовете си, без да срещат каквито и да било трудности в тях. По този начин след серия от безметежни представяния на начален удар тайбрек трябваше да определи дали ще има пети решителен сет, или полуфиналистът от Ийстбърн ще надделее в четири части. В него след серия от безкомпромисни уинъри от дланния си удар Циципас си изгради аванс от 3:0 точки, а скоро гъркът поведе и с 6:4, но двата му сетбола бяха пропиляни след серия от грешки, а нова такава означаваше и мачбол за Фабиано. Той бе отразен, но италианецът впоследствие отново спечели точка при посрещане, като този път мачболът бе на негов сервис, но този път Циципас изигра безпогрешно разиграването и затваряйки мрежата младокът отрази и втората опасност за загуба на двубоя. Последва втори пореден минибрейк в негова полза, като от третия си сетбол Стефанос най-накрая изравни сетовете.

https://twitter.com/Wimbledon/status/1145732960815112192

Стефанос се възползва от импулса в играта си през последните минути и достигна до общо три възможности за повеждане с ранен пробив, но упоритият италианец не се даде и в крайна сметка се пребори за подаването си. Това се оказа пагубно за младия грък, който при 3:3 допусна двойна грешка, давайки брейкбол на своя опонент, а след късметлийска намеса на мрежата в полза на Фабиано, чийто удар попадна неспасяемо в отсрещното поле, решителният брейк бе факт. Пробивът скоропостижно бе затвърден, а скоро Циципас се озова пред нов мачбол още сервирайки за оставане в срещата, като след остър ретур, на когото гъркът не намери отговор, сензацията в Лондон бе изпълнена.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фабиано със сензационна петсетова победа над Циципас! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook