Фабио Фонини отпадна след драматичен мач срещу Мунар. Чекинато с двусетов успех

от в 06:26 на 14.02.2019
В
Днес на корта в Буенос Айрес се срещнаха третият най-високо поставен в схемата Чекинато и Кристиан Гарин.

Двамата се бяха се срещали веднъж до сега, а баланса им беше 1:0 в полза на италианеца, като мачът им беше пред повече от 4 години именно тук в Аржентина. Днес резултатът се повтори и италианецът триумфира след чиста победа с 7:6(4) 6:4.

Първата част започна с размяна на пробиви при 1:1, а това бяха и единствените брейкове за целия сет.

Интересно е, че Марко имаше 3 възможности да вземе гейма на противника при 3:3, но това не се случи, а в последствие 18тия в света трябваше да отразява четири сетбола на свой сервис при 6:5, задача с която той се справи и така прати частта закономерно в тайбрек.

Там сицилианецът изостана с ранен минипробив, който обаче успя да върне при 4:2, а взимайки пет поредни точки затвори  сета в своя полза.



Във втората част, това кой е на сервис изгуби значението си, а първите шест гейма завършиха с пробиви.

Най-накрая Марко сложи край на лудостта, задържайки подаването си в седмия гейм, а с нов брейк си гарантира спечелването на двубоя и място в следващия кръг.

Ето и как регира Марко след тази си победа:

https://twitter.com/TennisTV/status/1095845388958007304?s=19

Сънародникът на Чекинато - Фабио Фонини обаче не се справи с трудната задача в лицето на Мунар и отпадна след 4:6 6:4 7:5.

Първата част предложи множество обрати, но в крайна сметка младият испанец я затвори след 6:4.

Във втората част отново наблюдавахме оспорвана битка, а самият сет се реши в последния момент, когато Фонини сервираше за 5:5, но беше пробит и така  двамата трябваше да играят решаваща част.



В последния сет в мача отново не липсваше драма. Фонини получи възможност да сервира за спечеването на двубоя при 5:4 и дори дръпна с 30:0, но загуби дванадесет поредни разигравания, а с това и срещата.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фабио Фонини отпадна след драматичен мач срещу Мунар. Чекинато с двусетов успех В

Коментари





Следвайте ни в Facebook