Фабио Фонини спечели турнира в Сао Пауло (видео)

от в 19:22 на 04.03.2018
Тодор Беленски

Фабио Фонини е новият шампион на турнира в Сао Пауло, след  обрат над Николас Джари с 1-6, 6-1 и 6-4, за час и 33 минути игра. Така той завоюва шестата си титла от турнири под егидата на ATP в кариерата му.

Началото на двубоя беше кошмарно за Фонини. Той допусна пробив още при първия си сервис гейм. Джари се възползва от слабото начало на съперника си и допусна загуба в само един гейм до края на първия сет.

Втората част стартира по много сходен начин, но ролите в него бяха разменени. След като взе първото си подаване, Фонини проби съперника си, след което защити брейка и поведе с резултат 3-0. Също като съперника си в предишния сет, Джари успя да намали резултата до 1-3 гейма, но силите му не стигнаха за повече и този път Фонини го спечели с 6-1.

След двата сета-близнаци, дойде време за оспорвана трета част. Психологическото предимство беше на страната на Фонини и той постигна моментален пробив още в откриващия гейм. Успя да защити подаването си, но загуби следващите два гейма, като бързо пропила брейка преднина, който придоби в първия гейм и се стигна до паритет- 2:2.

В следващите два сервис гейма липсваха пробиви, но такъв дойде в седмата част. Това се оказа и ключовият момент в мача. Фонини успя за втори път в сета да пробие подаването на съперника си в сета и със стабилна игра до края успя да вземе сервис геймовете си, което се оказа достатъчно за крайния успех в сблъсъка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Фабио Фонини спечели турнира в Сао Пауло (видео) Тодор Беленски
Теми:  
Николас Джари | тенис турнир в сао пауло | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook