Фалшиво, но от сърце: Джън надви шампионка от Шлема и отпразнува с песен най-голямата си титла

от в 21:02 на 15.10.2023
Калоян Соколов

Кинуен Джън е една от най-големите нови звезди на WTA Тура и не спира да впечатлява с изявите си през последните месеци. 21-годишната китайка се намираше извън топ 100 до началото на миналия сезон и дори не беше дебютирала на надпревара от Шлема, но бързо си проправи път към елита на спорта, впечатлявайки с агресивен подход и изключително мощен сервис.

Джън през тази година завоюва своята дебютна титла на ниво WTA, триумфирайки в Палермо и заслужено се доближи максимално до топ 20 на света, след като се класира за четвъртфиналите на US Open. Китайката имаше привилегията доскоро да работи с големия специалист Вим Фисет, който беше в основната на успехите на Ким Клайстерс, Симона Халеп, Анджелик Кербер и Наоми Осака, а сега изглеждаше, че е намерил нова талантлива състезателка способна да спечели "мейджър" трофеи, но реши да прекрати предсрочно договора си с нея, за да подготви Осака за нейното предстоящо завръщане в тениса.

Самата Кинуен призна как се е почувствала предадена, но това по никакъв начин не се отрази на нейните изяви на корта и тя спечели златен медал на сингъл от Азиатските игри, а днес постигна нов личен връх в своята кариера, поздравявайки се с купата на WTA 500 състезанието в китайския град Джънджоу.

Местната любимка се поздрави с 10-та победа в последните си 11 мача, преодолявайки съпротивата на бившата шампионка от Ролан Гарос - Барбора Крейчикова. Джън стартира изключително негативно сблъсъка, но постепенно влезе в най-добрия си ритъм на игра и сътвори страхотен обрат - 2:6 6:2 6:4.

Подтикната от адреналина, то 21-годишната тенисистка реши да отпразнува титлата си по оригинален начин, а именно като поздрави публиката с китайска песен. Световната номер 23 неведнъж е споделяла, че е голяма фенка на караокето и обича да изпълнява бавни песни на родни си език, но определено можем да я поздравим, че е избрала тениса пред музиката, имайки предвид нейното сърдечно, ала и доста фалшиво изпълнение.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Фалшиво, но от сърце: Джън надви шампионка от Шлема и отпразнува с песен най-голямата си титла Калоян Соколов
Теми:  
wta | джънджоу | кинуен джън | любопитно | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook