Фалстарт за България: Нестеров загуби 9 поредни гейма и отстъпи на легендата на Ел Салвадор

от в 17:02 на 14.09.2024
Калоян Соколов

България стартира по най-негативния възможен начин двубоя си от Световна Група II на Купа "Дейвис" срещу абсолютния аутсайдер Ел Салвадор. Пьотр Нестеров се пропука под напрежението да бъде първа ракета на отбора за пръв път в своята кариера и не приличаше на тенисиста, който само преди три седмици достигна до своя дебютен Чаланджър 1/4-финал и така достигна до рекордната си 411-та позиция в световната ранглиста.

21-годишният състезател загуби 11 поредни гейма в мача си срещу 33-годишния ветеран Марсело Аревало, който е същинска легенда в играта на двойки. 2-кратният шампион на Ролан Гарос в карето обаче не е играл на професионален турнир поединично от 4 години насам и дори няма ранкинг в световната ранглиста на сингъл. Аревало обаче показа защо в миналото е бил 139-ти в света и записа своята 12-та поредна победа на сингъл за своята страна в Купа "Дейвис".

Представителят на Ел Салвадор надигра с огромна лекота младия ни сънародник и се нуждаеше само от час и 29 минути игрово време, за да спечели с крайното 6:3 6:3 и така да донесе първата точка в сблъсъка на своята родина. След минути пък Янаки Милев ще излезе на корта в опит да изравни резултата, изправяйки се срещу 18-годишния Цезар Круз, който няма класиране за световната ранглиста и не е печелил нито сет в 3-те си мача в най-голямата отборна надпревара в тениса.

Мачът започна много положително за Пьотр, който проби още в първия гейм, но последва мигновен рибрейк. Все пак се виждаше, че Нестеров стои много по-добре в размените от дъното на корта, докато Аревало всячески търсеше път към мрежата, но беше много неточен в опитите си да построи своите атаки и скоро резултатът стана 3:1 в полза на българина.

Постепенно 2-кратният "мейджър" шампион намери своя ритъм и се справяше все по-успешно в дългите разигравания. Ветеранът се справяше по-добре с ветровитите условия в Пловдив и задържаше успешно топката в игра, а нашият национал ставаше все по-несигурен и предаде за втори път подаването си, допускайки 4 поредни грешки от форхенд.

Оттам насетне можеше да усетим огромно напрежение върху младия тенисист и той просто не можеше да намери очертанията на корта, което позволи на съперника му да увеличи серията си на 5 поредни гейма и така да поведе в отделните сетове.

Нашият сънародник изглеждаше в същински тенис нокдаун и просто не намираше отговор срещу действията на представителя на Ел Салвадор. Аревало вкарваше все по-дълбоки удари в съперниковото поле и беше същински хегемон на мрежата. Всичко това позволи на 33-годишния тенисист да поведе с 5:0 и наглед интрига на корта вече не съществуваше, но Пьотр не спря да се бори, като отрази два мачбола и съумя да намали изоставането си до 3:5, но все пак до обрат не се стигна и победата отиде на сметката на по-опитния играч.

 

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Фалстарт за България: Нестеров загуби 9 поредни гейма и отстъпи на легендата на Ел Салвадор Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | купа дейвис | марсело аревало | Обзори | пьотр нестеров

Коментари





Следвайте ни в Facebook