Фалстарт за българите на Sofia Open: Дебютантът Милев отстъпи пред световния №226 в пресявките

от в 13:09 на 04.11.2023
Мартин Петков

Янаки Милев се представи достойно в дебюта си на ниво АТР250, но пропусна да донесе първата българска победа на тазгодишния Sofia Open. 19-годишният българин, който по-рано в хода на сезона завоюва две титли от категория M15, получи "уайлд кард" за участие в квалификациите на домашната ни надпревара и макар да се бори като равен със световния номер 226 Нерман Фатич, то отстъпи след 3:6 1:6.

Още в началото на двубоя се забелязаха оптимистични знаци за тийнейджъра, след като той се стараеше да бъде агресивен във всеки удобен момент и засвидетелства голямото оръжие в репертоара си, а именно своя форхенд, за да реализира неколкократно свръхзвукови уинъри. С течение на времето обаче напрежението върху плещите на световния номер 492 си каза до известна степен думата, предвид факта че в старанието си да води играта, допусна прекомерен брой неточности, свързани с пресилването на удари, и в шестия гейм станахме свидетели на пробив в актива на босненеца, донесъл му впоследствие и успеха в откриващия сет.

Във втората част нашето момче опита да покачи още повече оборотите в разиграванията и нанесе някои впечатляващи печеливши отигравания, ала този му агресивен стил се оказа съпроводен от множество грешки и Фатич се откъсна напред в резултата с пробив. Оттам насетне силите на Милев стигнаха единствено за това да отстои веднъж собствения си сервис, преди изчистената от неточности игра на седмия поставен в пресявките да го изведе до дублиране на аванса му, с което и до крайния успех в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фалстарт за българите на Sofia Open: Дебютантът Милев отстъпи пред световния №226 в пресявките Мартин Петков
Теми:  
sofia open | бгтенис | нерман фатич | янаки милев

Коментари





Следвайте ни в Facebook