Фалстарт за Донев в София

от в 17:04 на 03.02.2019
В
Серхий Стаховски надигра Габриел Донев на старта на квалификациите в София след 6:1 6:2.

За Габриел това бе дебют на ниво АТП и макар да се понрави с някои епизодични добри отигравания, ясно се видя че на този етап класата на Стаховски е твърде висока за нашия представител.

Стартът на мача бе кошмарен за Донев, който не успяваше да влезе в разиграване при сервис на Стаховски, а в собствените си подавания допускаше твърде много грешки, което доведе до серия от пет поредни гейма за украинеца, а Габриел с усилие печелеше дори точка.

Все пак българинът се поотпусна и успя да вземе следващия си сервис гейм.

Донев дори стигна до 0:30 в седмия гейм след отличен минаващ удар от бекхенд по правата, но след няколко отлични акции към мрежата, Стаховски спечели първия сет.

Габриел пренесе добрите си изяви от края на сета и във втората част, като след като откри резултата, дори достигна до брейкшанс, но два аса неутрализираха възможността.

Форхендът на българина работеше безотказно в тези минути и му носеше голям брой директни точки, но този подем не продължи дълго и Серхий отново взе контрол над събититята, реализирайки пробив за 2:1.

Тези обстоятелства не сломиха Донев и той продължи да се бори за всяка точка, като спечели третия си гейм в мача за 2:4, но това бе всичко за което стигнаха силите на Габриел и неговият опонент затвори частта с 6:2 при втория си мачбол от който се възползва след поредния си ас в хода на срещата.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фалстарт за Донев в София В

Коментари





Следвайте ни в Facebook