Фамозен Яник Синер надви Циципас в Рим!

от в 17:38 на 16.09.2020
В
Третият поставен Стефанос Циципас отпадна още на старта на надпреварата в Рим. Гъркът показа колеблива игра и не успяваше да намери какъвто и да е ритъм в хода на по-голямата част от двубоя, докато отсреща стоеше мотивираният Яник Синер, който контролираше уверено двубоя.



Успехът на младежа от Италия дойде след 6:2 6:7(9) 6:1, а зад тази престижна победа освен слабата игра на Стефанос се криеше и в изключително постоянният тенис на Синер от дъното на корта, както и прецизните му изпълнения особено от форхенд.



През първата част Стефанос не успя да бъде убедителен в нито едно свое подаване и губейки 3 от 4-те си сервис гейма за едва 29 минути, гъркът отстъпи на съперника си.

Все пак във втория сет гъркът започна да намира ударите си по-добре, но това не го опази от ново инкасиране на пробив, като Синер скоропостижно поведе с 3:0 гейма.



Всичко това сякаш изглеждаше достатъчно, защото задържайки всички свои подавания до 5:2, развоят на срещата наглед бе ясен.

Тогава започна обаче изцяло новата глава в този двубой, като Циципас вдигна нивото на игра достатъчно, което му помогна да върне пробива, а скоро и да се добере поне до тайбрек във втория сет. В него драмата беше пълна, а третият поставен мина през два мачбола, преди да успее да затвори частта в своя полза.



Точно когато Циципас сякаш бе поел контрол върху развитието на мача, Синер „включи на нова предавка”, която му помогна да извоюва два брейка подред, с което младокът направи пасива на Циципас твърде голям.

Така този път без да допуска късни брейкове 19-годишният тийнейджър записа една от най-престижните си победи, затваряйки сета, а с това и двубоя, с 6:2.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фамозен Яник Синер надви Циципас в Рим! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook