Фамозни Димитров и Лазаров сразиха Великобритания и донесоха историческа победа на България в АТП Къп!

от в 18:06 на 03.01.2020
Калоян Соколов
Григор Димитров и Алекс Лазаров изнесоха впечатляващ двубой срещу топ двойката Джейми Мъри и Джо Солсбъри. Българите бяха смятани за тотален аутсайдер, ала показаха впечатляващо разбирателство и характер, който ги изведе до историческа победа и краен триумф над Великобритания в дебютния сблъсък на двете страни за АТП Къп! -7:6(5) 4:6 11:9.



Григор стартира много агресивно и на два пъти оставяше британския тандем без реакция, но Джейми Мъри все пак спаси подаването си. Българската двойка също показа добър синхрон и Лазаров се възползваше чудесно от хубавите начални удари на Димитров, като ги завършваше безкомпромисно. Последва много колеблив гейм от Солсбъри и нашите момчета получиха три брейкбола, но така и не можаха да се възползват от тях. Алекс също бе изправен в същата ситуация няколко минути по-късно, само че двамата с Григор показаха превъзходни реакции на мрежата и успяха да се измъкнат. Двете двойки си размениха по още един спечелен сервис гейм, а при 3:3 отново българите получиха шанс, след като впечатлиха с бекхенд ретурите си, само че няколко леки мига на неразбирателство ги разделиха от това да получат преднина. Последваха нулеви подавания в полза на тандемите и българите трябваше да сервират за оставане в сета. Тогава Мъри се прояви, блокирайки по невероятен начин смач на Григор, а впоследствие първата ни ракета допусна двойна грешка. Нашите представители обаче отново издържаха теста и логично в крайна сметка се стигна до дълъг гейм.



В него Димитров откри резултата с впечатляващ минаващ удар, но веднага след това сбърка форхенд волето си. Последва ас на хасковлията и макар британците да взеха следващите две точки, то Лазаров пласира нов ас за 3:3. Нашите отново си върнаха преднината при 4:3 и впоследствие пробиха сервиса на Мъри. Драмата не свършваше дотук, тъй като имаше нов паритет за 5:5, но последва прекрасен сервис на Григор и още първият сетбол беше реализиран!

https://twitter.com/ATPCup/status/1213106829812744193?s=19

Този тайбрек изглежда изцеди психически българите и те сдадоха подаването си за начало на втория сет. Мъри и Солсбъри определено вдигнаха оборотите в тези минути и на бърза ръка затвърдиха. Нищо обаче не бе решено, тъй като родните състезатели преливаха от енергия и задържаха интригата в частта. Британското дуо вече явно усещаше класата на съперника и изведе нещата до 4:2 в тяхна полза, а това стана благодарение на много концентрирана игра. Мачът продължи да се движи гейм за гейм и това определено бе по-изгодно за нашите противници. Григор и Алекс не бяха казали последната си дума в сета и върнаха пробива в последния възможен момент, което доведе до изиграването на още един тайбрек.

https://twitter.com/ATPCup/status/1213111582001115136?s=19

Джейми Мъри веднага донесе ранно предимство на тима си с удивителен обратен удар по късия диагонал, а опитният играч не спря дотук и с поредица прекрасни волета покачи на 3:0. Димитров и Лазаров спечелиха ответните две разигравания, но Алекс заби следващия си ретур в мрежата. Мъри на свой ред не спираше да твори чудеса в близост до филето, докато Солсбъри се отчете с майсторски лоб за 6:2 и скоро отделните части бяха изравнени.

https://twitter.com/ATPCup/status/1213125119377313793?s=19

Българите веднага взеха подаването на противника, но на свой ред инкасираха два минипробива. Мъри и Солсбъри буквално бяха "заключили" мрежата и контрираха всеки опит на нашето дуо да ги размине. В крайна сметка британците достигнаха до два поредни мачбола поради лека грешка от форхенд на Димитров. Григор веднага се реабилитира с фамозен бекхенд ретур от китката, а Лазаров накара публиката да избухне, реализирайки три поредни уинъра и така донесе крайната победа на България!

https://twitter.com/ATPCup/status/1213126274232836097?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фамозни Димитров и Лазаров сразиха Великобритания и донесоха историческа победа на България в АТП Къп! Калоян Соколов

Коментари





Следвайте ни в Facebook