Фантастичен Григор постави световния номер 7 на колене е 1/4-финалист в Монако!

от в 15:13 на 14.04.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров беше изправен пред наглед почти непосилна задача в осминафиналния си двубой на Мастърса в Монте Карло, където трябваше да премери сили с четвъртия поставен Каспър Рууд. Норвежецът е известен с невероятните си качества върху червените кортове и заемаше лидерска позиция по постигнат брой успех върху землена настилка за миналия сезон. Тези обстоятелства не повлияха по никакъв начин на бившия полуфиналист в турнира, чийто тенис беше истинска наслада за окото този следобед и закономерно Димитров се поздрави с първата си победа над представител на топ 10 за тази година - 6:3 7:5. Така нашият сънародник си осигури място сред финалната осмица в Княжеството, а там ще го очаква сблъсък с един измежду Алберт Рамос-Виньолас и Хуберт Хуркач.

Срещата стартира с уверено подаване на Рууд, като българинът все още не беше настроил играта си и пропусна няколко рутинни ретура. Първата ни ракета обаче отвърна с нулев гейма в актива си, реализирайки няколко бързи комбинации с помощта на отлично сервиране и добре насочени форхенди. Рууд отново започна убедително на свое подаване и изглеждаше, че скоро ще си върне аванса в резултата, само че Григор се оказа по-стабилен в няколко продължителни размени от дъното на корта, което му позволи да достигне до точка за пробив и я реализира с феноменален бекхенд пасингшот по правата.

Гришо продължи да е максимално убедителен от линията за начален удар, затвърждавайки с лекота придобитото предимство. Скандинавецът пък влезе в поредица от неточности и неговият любим форхенд попадна за пореден път в мрежата, за да може родният ни представител да удвои преднината си. Проблемите непрекъснато се задълбочаваха за световния номер седем, докато нашия сънародник буквално твореше на корта и скоро вече водеше с 5:2. Последва сериозен спад на непоставения играч, ала той бързо се прегрупира и заслужено спечели откриващия сет.

Димитров не се свенеше да атакува при всяка възможност в дебютните минути на втората част, като от него струеше сериозна доза самочувствие, но и фаворитът на букмейкърите стоеше солидно в разиграванията и най-после ставахме свидетели на равностойна и качествена битка. Инициативата обаче продължи да бъде у българина, а форхендът му работеше напълно безотказно и се насладихме на редица завършващи удари от тази му страна. 

Рууд не оставаше по-назад и използваше всеки удобен случай да се измести на длановия си удар и оттам рядко пропускаше да спечели точката. Сервиращите доминираха напълно в този период от срещата и брейкболите напълно отсъстваха като вероятна перспектива. Стигна се до 5:5, когато Григор пласира три последователни аса и се доближи на само гейм от победата, след което довърши започнатото и се поздрави със забележителен триумф.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Фантастичен Григор постави световния номер 7 на колене е 1/4-финалист в Монако! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | каспър рууд | монте карло | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook