Фаворитката оцеля: Сабаленка преодоля своя тенис кошмар и е в 1/8-финалите на US Open!

от в 08:51 на 31.08.2024
Елеонора Александрова

Арина Сабаленка се класира за 1/8 финалите на US Оупън. Световната номер 2 бе сериозно затруднена от една от най-трудните си съпернички в тура, Екатерина Александрова, но се наложи с крайното 2:6 6:1 6:2 за 1 час и 42 минути игрово време и ще се изправи срещу своята бивша партньорка на двойки, Елизе Мертенс, с която са шампионки именно тук в Ню Йорк през 2019-та година.

Още в самото начало рускинята показа защо неслучайно е печелила 3 от 6-те си двубоя срещу миналогодишната финалистка. Световната номер 31 бе напълно равностойна на именитата си съперничка и изчака момента, в който бившата номер 1 да започне да допуска повече грешки, за да поеме инициативата, като Александрова затвори откриващия сет със серия от 4 поредни гейма.

Втората част също започна толкова обещаващо за по-нискоранкираната тенисистка, която имаше два брейкбола още в първия сервис гейм на съперничката си. Сабаленка обаче бе на друго мнение и започна да играе по-освободено, а това не бяха добри новини за тенисистката, елиминирала Виктория Томова. Втората поставена не само отрази двете точки за пробив, но и самата тя влезе в серия от спечелени геймове и губейки само един гейм за цялата част, изравни резултата в сетовете.

Силите на Александрова изглеждаха изчерпани във финалната част. Фаворитката, от своя страна, продължаваше да играе вдъхновено и да налага характерния за нея агресивен тенис. Така Сабаленка поведе с убедителното 5:0, ала точно тогава аутсайдерката в срещата намали изоставането си, печелейки гейм от подаването на съперничката си. В този момент рускинята изглеждаше готова да  се бори за завръщане в мача, но нервите на по-високоранкираната тенисистка бяха достатъчно здрави, за да преодолее съпротивата на една от най-трудните си съпернички и се класира за втората седмица!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Фаворитката оцеля: Сабаленка преодоля своя тенис кошмар и е в 1/8-финалите на US Open! Елеонора Александрова
Теми:  
us open | wta | Арина Сабаленка | екатерина александрова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook