"ФедЕкспрес" потегли трудно, но в крайна сметка подмина "гара" Колшрайбер

от в 19:05 на 25.02.2019
В
Роджър Федерер имаше известни проблеми в откриващия си двубой в Дубай, но все пак не допусна първа загуба от Филип Колшрайбер и запази перфектния си баланс срещу немеца - 6:4 3:6 6:1.

Още в откриващия гейм Роджър започна по повече от убедителен начин със стабилна игра от основната линия и благодарение на хубав минаващ и добър ретур, той успя да дръпне с ранен пробив, а след добре изградени атаки завършили с волета и чрез силни сервиси, Маестрото затвърди своя аванс.

Все пак Колшрайбер стигна до гейм при това на нула и така и откри своята сметка за 2:1. След почивката под тона на силни пориви на вятъра, Рожър трябваше да сервира и преди да поведе с 3:1, Маестрото  спаси точка за пробив, заради две последователни двойни грешки, но след хубав начален удар опасноста беше предодвратена.

https://twitter.com/TennisTV/status/1100052192688525313?s=19

Последваха няколко безпроблемни гейма, където сервисът беше ключов, а често играчът на ретур пробваше да бъде твърде агресивен, което водеше  до непредизвикани грешки.

При 4:3 германецът искаше твърде много от ретура си и почти не успя да влезне в разиграване, а така вече нямаше накъде да отстъпва, защото Федерер беше на гейм от победата в сета.

Колшрайбер все пак взе подаването си и то на нула, като така след почивката трябваше да пробива, за да остане в мача. Задача, която се оказа твърде сложна, заради страхотно насочения сервис на бившия номер едно и въпреки че Филип се добра до 40:40 след добре изиграни комбинации, то два аса го спряха от нещо повече.

https://twitter.com/TennisTV/status/1100059199646715904?s=19

Във вторият сет Федерер отново пробва да започне, както в първия с пробив, но този път германецът не позволи това да се случи, въпреки че изпусна аванс от 40:15 след две грешки.

В подаването на Маестрото пък наблюдавахме още по-интересен гейм, където Колшрайбер реализира брейк.

Това стана след страхотен смач на германеца в първата точка, както и доста разнообразна игра от основната линия, на която Рожър не намери правилен отговор.

Броят на грешките на швейцареца продължи да расте и така на първата почивка Федерер изоставаше с 3:0.

Все пак Маестрото се завърна с категоричен гейм спечелен за секудни, където всичко ставаше след един удар.

Швейцарецът дори поведе 0:30, но позволи след две грешки противника му да се завърне, ала след слаба къса Роджър разтреля Филип и така се добра до първи брейкпоинт в сета, който беше и печеливш, заради непредизвикана от форхенд на германеца за 3:2.

В следващия гейм при 15:30 след намесата на мрежата, бившият номер 1 имаше възможност да разтреля от бекхенд съперника си, но вместо това той заби топката в мрежата и така и позволи да се стигне до нова точка за пробив, която  след страхотен ретур на Колшрайбер прерасна и във втори пореден брейк, а след  ключова намеса на мрежата при 40:30 той успя и да го затвърди, като така германецът поведе с  5:2.

Федерер също отговори с лесен гейм и така Колшрайбер  трябваше да сервира за сета и въпреки че често германецът се е сковавал в такива моменти, този път не беше така.

На Филип му се наложи на няколко пъти да играе на втори сервис, а това се оказваше пагубно за него, защото губеше точките при него, а именно така се случи и при сетбола, който той имаше, а при дюса той направи  втората си двойна в мача, която даде и възможност на Маестрото да се върне в мача, но немецът се спаси, а след нова двойна и ас на втори сервис двамата бяха отново в ситуация на равенство.

Тук след намеса на мрежата в полза на Маестрото видяхме счупване на ракета на германеца, но това явно му помогна да се коцентрира и с няколко добри пидавания, той успя да вкара мача в трети сет.

Решителната част започна прекрасно за Роджър, които с няколко вихрени комбинации от сервис и форхенд, откри смвтката си с нулев гейм.

На абсолютни другият полюс бе германеца, тъй като той откри подаването си с две двойни грешки и малко по-късно бе пробит.

Федерер продължи доминацията си и продължаваше да измъчва опонента си, като вземаше ранно топката и веднага търсеше бързата развръзка, което донесе увеличаване на преднината му до 4:1.

В шестия гейм Колшрайбер изостана с 15:30, но с прекрасно стоп-воле и изящна къса си въена водачеството. В този момент обаче бекхендът на швейцареца се отприщи и след няколко впечатляващи уинъра се стигна до брейк, а вторият поставен прати мача в иаторията след експресен сврвис гейм, като по този начин си гарантира срща със стария си познайник - Фернандо Вердаско.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"ФедЕкспрес" потегли трудно, но в крайна сметка подмина "гара" Колшрайбер В

Коментари





Следвайте ни в Facebook