Федерер бе на крачка от поражение на старта, но оцеля след отказване на Манарино!

от в 18:43 на 29.06.2021
Теодор Кафеджиев

Роджър Федерер откри кампанията си към 9-а титла на "Свещената трева" с победа над световния №41 Адриан Манарино.  Маестрото показа известни колебания в някои ключови моменти в хода на срещата, поради което му се наложи да прекара допълнително време на корта, преди французинът да получи травма и да вземе решение да прекрати срещата при резултат 6:4 6:7(3) 3:6 6:2.

Мачът започна колебливо за сервиращите, като Федерер трябваше да обръща първия си сервис гейм от резултат 0:40, като след това от своя страна пък пропусна два брейк бола в първото подаване на Манарино. Швейцарецът успяваше да си създава възможности от ретур, но грешеше в решителните моменти и не съумяваше да нанесе решителния удар. Въпреки че нямаше обичайния си висок процент на вкаран първи сервис, Маестрото успяваше да взима подаванията си без особени затруднения. Сервирайки за оставане в сета, началният удар предаде французина, а 8-кратният шампион в турнира се възползва максимално и след няколко превъзходни отигравания, включващи невероятен минаващ удар от бекхенд на сет пойнт, осъществи шестата си точка за пробив в сета, повеждайки с 6:4 в отделните части.

Вторият сет не предложи пробиви. Единтвените възможности за брейк се откриха пред французина в петия гейм на сета, но Маестрото съумя да се измъкне от сложната ситуация. Швейцарецът комбинираше уникални изпълнения от основната линия, съчетани с прецизни излизания на мрежата, които обаче биваха допълнени от множество непредизвикани грешки и удари с рамката на ракетата. Логично се достигна до тайбрек, в който Федерер допускаше грешка след грешка, като Манарино се възполва и съумя да изравни резултата в сетовете - 7:6(3).

Спадът в играта на Местрото продължи и в началото на третата част, като той инкасира ранен пробив за 0:2. Въпреки че осъществи моментален рибрейк и достигна до паритет при 2:2, Федерер отново показа колебливост от сервис и допусна да бъде пробит за втори път в сета за 2:4. До края на частта Манарино не допусна изненада и така излезе напред в общия резултат.

Четвъртата част стартира по превъзходен начин за 8-кратния шампион, който след няколко фамозни изпълнения и известна доза късмет осъществи пробив още в първото подаване на съперника си. Оттам насетне швейцарецът бе безупречен на начален удар и без каквито и да било затруднения поддържаше аванса си. При 4:2 Манарино стана жертва на тревата и се подхлъзна, което предизвика и появата на медицински екип на корта. След таймаута французинът видимо не бе в оптимална физическа кондиция, което помогна на Федерер да възвърне паритета в отделните части.

Точно тогава обаче Манарино взе решение, че няма смисъл да продължава битката и се отказа, изпращайки Маестрото директно във втория кръг.

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер бе на крачка от поражение на старта, но оцеля след отказване на Манарино! Теодор Кафеджиев
Теми:  
манарино | федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook