Федерер: Доскоро нямаше да повярвам, че ще изиграя 10 сета за 2 дни

от в 00:41 на 09.07.2016
Георги Христов

Роджър Федерер призна, че загубата в полуфиналите на Уимбълдън от Милош Раонич е болезнена за него. Той за първи път допусна поражение в полуфинал на турнира в Лондон и то при положение, че водеше с 2:1 сета.

"Боли ме, защото бях наистина близо до победата," заяви Федерер, който при 5:6 в четвъртия сет водеше 40:0, но вместо да вкара ситуацията в тайбрек направи две двойни грешки. След това допусна и пробив.

"Не мога да повярвам, че направи две двойни грешки. Това е необяснимо за мен. Много тъжен и ядосан съм на себе си, тъй като не трябваше да му позволявам да вземе сета така лесно. Трябваше да стигнем до тайбрек, тъй като бях по-добрият играч в сета.

"Имах куп възможности през четвъртия сет. Притиснах в няколко случая, но някакси не стигнах до пробив. За съжаление всичко се разви в негова полза. Разочароващо е," допълни Федерер който остана на крачка от 28-ия си финал в турнирите от Големия шлем.

"Тези 10 сета, които изиграх в последните ми два мача ми дават увереност, че физически съм по-здрав отколкото си мислех. Никога не съм си представял, че ще успея да го сторя преди турнира. Това е окуражаващ сигнал за този сезон, а и остатъка от кариера ми.

"Направих добра серия тук. Надявам се, че няма да има последствия от падането ми в петия сет. Постигнах много над очакваното. Мачът с Чилич бе епичен. Беше забавно да съм част от него."

Федерер също така подчерта, че засега няма никакво намерение да спира с тениса и това няма да бъде последният му Уимбълдън. "Надявам се да се завърна на Централния корт, нека това да бъде ясно за всички."

Той очерта и следващите си цели - Олимпиадата в Рио де Жанейро и US Open. Швейцарецът ще прецени дали да участва при смесените двойки в Рио с Мартина Хингис според физическото си състояние.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Федерер: Доскоро нямаше да повярвам, че ще изиграя 10 сета за 2 дни Георги Христов
Теми:  
роджър федерер | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook