Федерер: Дължа извинение на Алкарас, защото отказах да тренирам с него, когато беше на 16

от в 15:05 на 21.09.2024
Елеонора Александрова

Легендата на тениса, Роджър Федерер, сподели, че през тази година ще има възможността да наблюдава Карлос Алкарас за пръв път на живо, след като 3-кратният "мейджър" е пред официален дебют на Laver Cup.

Маестрото и Карлитос не се засякоха в Тура, тъй като швейцарецът прекрати своята кариера, точно когато Алкарас навлизаше в най-високото ниво на професионалния тенис, но изглежда все пак те някога са имали среща, кояото не е преминала толкова гладко и Федерер призна, че дължи извинение на Карлитос.

Тренирахме веднъж заедно на Уимбълдън през 2019-та. Тогава той бе само на 16 и вече играеше на Чаланджърите. Моят треньор ми го предложи за спаринг партньор и с удоволствие приех, защото винаги съм обичал да тренирам с младите таланти, но той беше много нервен и тренировката не се получи никак добре.

На следващия ден отново Северин (Люти) дойде при мен и ми предложи да загрея за втори пореден ден с Карлос, но си признавам, че отказах и предпочетох да потренирам с Хуан Карлос Феререр, който беше от моята генерация и познавам добре.

Сега на Laver Cup за пръв път ще мога да се видя с Карлос на живо и бих могъл да му се извиня, защото очевидно не съм бил прав - разказа 20-кратният "мейджър" шампион.

Източник: Tennis Tonic


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Федерер: Дължа извинение на Алкарас, защото отказах да тренирам с него, когато беше на 16 Елеонора Александрова
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook