Федерер е първият четвъртфиналист при мъжете в Париж

от в 16:26 на 02.06.2019
В
Роджър Федерер показа за пореден път на тазгодишния Ролан Гарос, че е дошъл в Париж да се бори за титлата и записа чист мач след като с 6:2 6:3 6:3 елимира Леонардо Майер. Днес швейцарецът не срещна трудности, а въпреки че съперникът му не игра лошо, Маестрото доминираше през цялото време.

Двмата започнаха равностойно, макар и това да не си личеше в резултата, защото още преди първата почивка срещата беше минала през няколко дълги гейма, а резултата беше станал 2:1 за Роджър с пробив преднина. Швейцарецът обаче задържа едно среавнително вискоко ниво, а така и контролирайки събитията на корта след като проби и за втори път, в крайна сметка затвори сета на свой сервис с 6:2.



Втората част отново запона аналогично на изминалата такава, а Федерер се гарантира много повече спокойствие успявайки да пробие така рано. Това пролича и в играта му, а Маестрото спокойнно изграждаше своите атаки, връщайки мощните удари на Леонардо. Все пак аржентинецът успя да се събере на начален удар и безпроблемно спечели няколко свои подавания подред, но за негово съжаление това не се запази до края дори на този сет, а аржентинецът се пропука в посления възможен момент и допускайки втори брейк, предаде частта с 6:3.



В оказалия се последен сет, Леонардо успя да си вземе първото подаване, а при второто отрази и общо четири брейкбола, въпреки силния вятър, който влияеше на движението на топката и изравни за 2:2. В това време от другата стана на корта Роджър сякаш натрупваше все повече инеркция и видимо започнваше да играе както по-хладнокръвно, така и по-агресивно. По този начин напълно закономерно реализирайки един пробив по пътя си и взимайки категорично последвалите свои подавания, Маестрото затвори мача в своя полза.

https://twitter.com/rolandgarros/status/1135176354562023425?s=19

С бързата си победа днес Федерер стана и първия четвърфиналист на тазгодишната надпервара, а във селдващият кръг съперник на Роджър, за първи път на тазгодишния Ролан Гарос, ще бъде играч в първите 32 (поставен), а негов опонент ще бъде един измежду Стефанос Циципас и Стан Вавринка. Именно сънародникът му го спря в Париж в последнотото издание на турнира, когато Федерер участва, имнно на четвътфиналите тогава.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер е първият четвъртфиналист при мъжете в Париж В

Коментари





Следвайте ни в Facebook