Федерер говори за футбол - голям фен е на Килиан Мбапе

от в 15:38 на 08.07.2018
Илиян Илиев

Роджър Федерер отличи специално една от звездите на Световното първенство по Футбол в Русия. Швейцарецът изрази възхищението си от играта на нападателя на френския национален отбор Килиан Мбапе.

Маестрото е гледал изявите на Мбапе на Мондиала срещу Аржентина, когато играчът на ПСЖ поведе отбора си с два гола. "Много го харесвам. Радвам се, че вкара на два пъти. Много ми харесва скоростта му и цялостното му поведение. Много е симпатичен и обичам да го гледам на терена," заяви Федерер в Лондон.

От своя страна Федерер направи сравнение между тениса и футбола. Според него не може да се сравняват отделните спортисти, тъй като футболът все пак е колективен спорт - независимо от индивидуалните качества на дадени състезатели. Той коментира сравнението между него и Надал спрямо това на Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

"Очевидно е, че има прилика със съперничеството на Роналдо и Меси, това не е от вчера. Кристиано и Лионел са различни от нас, но имаме и общи черти. В крайна сметка обаче футболистите са зависими от отборите си, а в тениса е съвсем друго."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер говори за футбол - голям фен е на Килиан Мбапе Илиян Илиев
Теми:  
килиан мбапе | кристиано роналдо | лионел меси | роджър федерер | световно първенство по футбол | футбол

Коментари





Следвайте ни в Facebook