Федерер и Григор Димитров затова какво биха променили в тениса

от в 14:17 на 12.05.2016
Георги Христов

Роджър Федерер и Григор Димитров неотдавна участваха в допитване на tennis.com затова какво биха променила в тениса, ако имаха тази възможност.

Роджър Федерер:
"За феновете би било добре да знаят кога ще играем - дори и за мен, като играч, би било хубаво, за да се подготвя по-добре. Атлетите знаят, че след шест месеца ще тичат в неделя от 9 сутринта. Или боксьорите, които са наясно с програмата си. Във футбола, мачовете от Шампионската лига винаги са по едно и също време.

"В тениса, жребият става ясен в неделя и аз не знам дали ще изляза на корта в понеделник или вторник, а също и в колко часа - сутрин или вечер. Феновете нямат представа, аз също.

"Не вярвам, че това някога ще се случи - твърде сложно е. В това е и чарът на тениса и можем да играем по всяко време, ако се наложи. Поне в първите кръгове обаче може фаворитите да играят по-рано."

Григор Димитров:
"Би било чудесно, ако можехме да играем с еднакви топки на всеки турнир. Това е едно от нещата, което затруднява играчите. Много са споровете по въпроса. Всичко останало е доста опростено. Към момента всичко е наред. Не бих променил нищо друго."

По повдигнатия от българина въпрос за топките по отделните турнири, трябва да се припомни, че се използват през годината продукти на Dunlop, Babolat, Wilson, Slazenger. Всеки бранд залага на различна на своя тежест, размер и т.н.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Федерер и Григор Димитров затова какво биха променили в тениса Георги Христов
Теми:  
григор димитров | роджър федерер | тенис | тенис топки

Коментари





Следвайте ни в Facebook