Федерер и Хаас са готови последното съвместно изпитание в Щутгарт (видео)

от в 13:56 на 13.06.2017
Георги Христов

Томи Хаас се готви за последното си предизвикателство на корта в Щутгарт. След края на сезона германецът ще прекрати кариерата си и няма да може да вземе участие в надпреварата, където достигна финала през далечната 1999-а. Тогава то още се провеждаше на клей, а премина към тревата през 2015.

"Много съм развълнуван от възможността да участвам още веднъж в Щутгарт," коментира Хаас, който има четири победи от 12 мача през 2017-а.

Общо в кариерата си той има 15 титли, а две от тях са на тревни кортове - в Хале през 2009 и 2013.

При победа днес над Пиер-Юге Ербер Хаас ще се изправи срещу своя добър приятел Роджър Федерер. Швейцарецът също е амбициран за титлата, след като миналия сезон бе спрян в полуфиналите от Доминик Тийм.

"Беше страхотно изживяване за мен през миналата година - това е чудесен турнир с прекрасни хора. Щастлив съм да бъда отново тук заедно с Томи. Нямам търпение за първия си мач в сряда, който е възможно да бъде срещу Томи. Щастлив съм отново да играя след 10 седмици без участия," коментира Федерер, който има 15 титли на трева.

35-годишният Федерер не е участвал в състезания от началото на април, когато взе 91-ата си титла с триумф над Рафаел Надал в Маями.




Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Федерер и Хаас са готови последното съвместно изпитание в Щутгарт (видео) Георги Христов
Теми:  
роджър федерер | тенис турнир в щутгарт | томи хаас

Коментари





Следвайте ни в Facebook