Федерер и Надал също ще се включат в ATP Cup!

от в 10:57 на 26.12.2020
Калоян Соколов

Тазгодишното издание на ATP Cup ще бъде в намален състав и срещите ще се изиграят единствено на територията на град Мелбърн, но това определено няма да направи зрелището по-малко интересно. Надпреварата ще се проведе между 1 и 5 февруари и ще събере 12-те най-силни страни в 4 групи по 3 отбора. Наскоро участие в турнира потвърди Новак Джокович, а според предварителните списъци същото са сторили Роджър Федерер и Рафаел Надал.

Швейцарецът доскоро се възстановяваше от втората си операция на коляното и изобщо не бе ясно дали ще пътува за Австралия, но изглежда здравословното му състояние постоянно се подобрява и той ще се опита да изведе държавата си до триумф с помощта на Стан Вавринка, както когато двамата завоюваха трофея в Купа "Дейвис" през 2014-а година.

Надал пък ще се опита да изведе Испания едно стъпало по-напред от миналия сезон, след като тогава "Ла Фурия" отстъпи на Сърбия във финалния сблъсък, а в надпреварата ще видим 9 души от световния топ 10. Единствената липса ще бъде Стефанос Циципас, който е предпочел да играе на АТП турнир през същата седмица и по този начин Гърция няма да може да вземе участие в събитието, като вероятно нейното място в жребия ще бъде заето от отбора на Канада.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Федерер и Надал също ще се включат в ATP Cup! Калоян Соколов
Теми:  
atp | atp cup | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook