Федерер: Играта на трева откроява най-доброто от мен, скрива слабостите ми

от в 03:31 на 17.06.2019
Георги Христов

Роджър Федерер предстои да участва за 17-и път на АТР 500 в Хале. Швейцарецът има девет титли в състезанието, а миналата година загуби финала от младока Борна Чорич.

"Напрежението е голямо върху мен, тъй като сезонът на тревни кортове, е изключително кратък. Нужно е да имам пълна яснота какво искам да постигна. Да играя още в първи кръг с Джон Милман, няма да ми е лесно, с оглед наши срещи в миналото," коментира Федерер, който загуби в полуфиналите на "Ролан Гарос" от Рафаел Надал.

Както е известно Милман изненада Федерер по време на осминафиналите на US Open миналата година.

В момента Федерер се стреми към 10-та титла в Хале, където има 63 победи и 7 загуби през годините.

"Имам толкова добри спомени тук, толкова успехи. Посрещането от феновете винаги е специално. Чувствам се наистина добре и мога да показвам хубав тенис."

Федерер пристига в Хале, след като за първи път от 2016 игра на клей. Той достигна четвъртфиналите в Рим и Мадрид, а на Ролан Гарос бе полуфиналист.

"Чувствам се страхотно, честно казано. Много съм доволен от това, че ще играем на трева, независимо от това дали съм се представил успешно или не на кей. Винаги съм обичал да играя в Хале през годините. Това ми е 17-о участие.

"В сравнение с предишни години, имах много по-малко време за подготовка преди сезона на трева. Не бях играл на клей предните две години и имах много време. Не искам да кажа, че съм стресиран, но определено този преход сега трябва да се случи доста по-бързо.

"Много позитивно настроен съм след сезона на клей. Загубих срещу най-добрия тенисист на клей в историята на "Ролан Гарос" и няма от какво да се срамувам. Опитах всичко, а играхме и при много ветровито време. Беше предизвикателство. Хареса ми всъщност да изляза срещу Рафа в тази ситуация. Напуснах Париж настроен позитивно," обобщава Маестрото.

Дотук в кариерата си Федерер има 87% успеваемост на трева - 176 победи и само 26 загуби.

"Играта на тази настилка откроява моите силни страни и вероятно скрива слабостите ми. От тази гледна точка - мога да играя по начина, който искам, по моите условия и предпочитания. Когато се чувстваш по този начин, вероятно е подобно на това, което Рафа усеща на клей. Имам всички нужни опции, които ми разкриват различни тактики срещу отделните тенисисти. Това ти позволява да се измъкваш от трудностите и да печелиш срещите," смята още Федерер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Играта на трева откроява най-доброто от мен, скрива слабостите ми Георги Христов
Теми:  
роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в хале | хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook