Федерер: Имах съмнения към себе си, но си доказах, че още го мога

от в 09:14 на 06.07.2021
Калоян Соколов

Роджър Федерер изигра най-убедителния си мач досега на Уимбълдън, преодолявайки съпротивата на талантливия Лоренцо Сонего в последователни сетове. Така швейцарецът се класира за 18-тия си четвъртфинал в Лондон, а ето какво сподели той на последвалата си пресконференция:

За серията си досега в турнира:

- Хубаво е как работата ми през последните месеци се отплаща. Наистина е радващо, че мога отново да играя двубои в 3 от 5 сета и да се чувствам добре. Когато си млад, то подобни нещо не ти представлява предизвикателство, но сега всичко се подлага под сериозни съмнения и тепърва трябва да се доказвам. Бях готов да приемам загубите, докато дойде Уимбълдън и усетя как отново съм в оптимално кондиция. Засега всичко сработва според плана, така че остава да видим колко още гориво ми е останало в резервоара.

За подобренията от първия кръг насам:

Тогава отново играхме на затворен покрив и имах сериозни проблеми. Хората си мислят, че играта става по-бърза в такива моменти, само че всъщност условията тогава бяха много бавни и трябваше да вкарвам допълнителна сила в ударите си, за да печеля точки. Това е и една от причините да не се играе на закрито по това време през годината. Все пак този път се нагодих значително по-добре към обстоятелствата и привикнах веднага към топките и корта.

За тениса по време на пандемия и липсата на публика

- Нещата се подобряват, ала все още не всичко е приключило. Надявам се хората да се завърнат на спортните събития по всички места на света и всичко да бъде наред в най-скоро време. Щеше да ми е наистина неприятно, ако бях спечелил Уимбълдън пред празни трибуни, защото така се отнема 80 процента от емоцията. В момента ситуация с феновете в Лондон е отлична и очаквам с нетърпение следващата фаза, когато ще играя пред пълен корт.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Федерер: Имах съмнения към себе си, но си доказах, че още го мога Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | роджър федерер | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook