Федерер: Искам да играя с Надал в последния си мач, ще видим дали ще се случи тази седмица

от в 22:48 на 21.09.2022
Мирела Николова

Предстоящото издание на отборната надпревара Laver Cup ще бъде последният път, в който Роджър Федерер ще излезе на корта в официален двубой, след като миналия четвъртък легендарният тенисист обяви, че слага край на кариерата си. 41-годишният играч се надяваше да успее да се завърне в Тура през следващия сезон и премина през редица операции, но изглежда, че вече не се намира в оптимална физическа кондиция, за да бъде конкурентоспособен отново. 

През вчерашния ден Маестрото съобщи за швейцарски медии, че настоящото му състояние няма да му позволи да играе двубой на сингъл, поради което последният му мач в професионалната кариера ще бъде на двойки. Освен това той обяви, че по всяка вероятност прощалната му среща ще се изиграе в петъчния ден, като към момента все още не е ясно кой ще бъде неговият партньор. 

Сред възможните опции пред Федерер са останалите трима представители на Голямата четворка, ала днес швейцарецът недвусмислено посочи с кого от своите съотборници би искал да обедини сили в последния си сблъсък. Той избра това да е Рафаел Надал, който е както най-големият му съперник, така и един от най-близките му приятели в Тура, а ето и какви точно бяха думите на 20-кратния носител на титли от Големия шлем:

"Разбира се, че бих искал да играя заедно с Рафа. Ще видим дали ще може да се случи през тази седмица. Ще разговаряме с Бьорн и Рафа. Мисля, че това би бил един красив момент за край на нашето съперничество и същевременно ще бъде специално да изиграем още един мач, в който ще бъдем от една и съща страна на мрежата", сподели Федерер.

Източник: Eurosport

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Искам да играя с Надал в последния си мач, ще видим дали ще се случи тази седмица Мирела Николова
Теми:  
atp | laver cup | любопитно | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook