Федерер: Искаше ми се да продължи вечно, но със сигурност приключих с тениса

от в 10:13 на 21.09.2022
Калоян Соколов

Само два дни ни делят от изиграването на последния мач в кариерата на Роджър Федерер. Легендарният швейцарец обяви през миналата седмица, че възнамерява да се откаже от тениса на предстоящия Laver Cup, а вчера официално стана ясно, че 20-кратният шампион от Шлема ще изиграе само един мач в хода на цяло събитие. Почти сигурно пък това ще бъде двойковата среща от петъчната програма на турнира, а ето какво сподели Маестрото за края на своята кариера, след като пристигна в Лондон и даде първите си медийни изяви.

Роджър, неотдавна обяви новината за оттеглянето си. Готов ли си да говориш на тази тема?

- Да, чувствам се добре. Бяха емоционални няколко седмици за мен, защото исках да подбера правилните думи, с които да покажа как се чувствам в момента и да благодаря на всички хора, които ми помогнаха през това толкова дълго и същевременно невероятно за мен приключение. Искаше ми се това да продължи вечно, но сега ми предстои сериозна промяна и ще тръгна в друга посока. Искам обаче да кажа на феновете, които ме подкрепяха през всички тези години, че все още ще могат да ме виждат, защото обичам тениса и възнамерявам да остана в него под някаква форма, а не да се превърна в призрак.

Завръщането след отказване стана модерно. Първо го направи Том Брейди, а сега сякаш и Серина се колебае. Ти приключи ли?

- Не, аз със сигурност приключих. Знам това.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Искаше ми се да продължи вечно, но със сигурност приключих с тениса Калоян Соколов
Теми:  
atp | laver cup | интервюта | любопитно | отказване | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook