Федерер: Когато спра да бъда конкурентоспособен, ще сложа край на кариерата си

от в 10:21 на 28.07.2020
Марк Хаджижеков
Роджър Федерер ще се завърне на корта през 2021 г., надявайки се да повтори това, което стори през 2017 г., когато швейцарската легенда изигра един от най-добрите сезони в кариерата си. Тогава Федерер успя да удиви всички, като спечели Australian Open и Уимбълдън. Безспорно швейцарецът със своя треньорски щаб ще се опита да се завърне в оптимална форма, за да бъде готов за надпреварата в Мелбърн през 2021 г. и да стигне възможно най-надълбоко в турнира.

Може да се каже, че Роджър извади късмет, тъй като контузията му в коляното съвпадна с пандемията, причинена от CОVID-19.

The big three are aberrations,' says former Roger Federer coach

От тази гледна точка усещането е, че следващият сезон, в който Роджър ще навърши 40-тата си годишнина, може да бъде заключителният акт в кариерата му. Дали последните му двубои ще се изиграят на Олимпиадата в Токио? Ще разберем. Безспорно швейцарецът ще трябва да се справи с физика, която рано или късно ще започне да го кара да усеща неизбежните неразположения на времето.

20-кратният шампион от Големия шлем, заради начина си на игра, изглежда е сключил пакт с дявола, но реалността обаче е, че в свят, в който физическата издръжливост става все по-важна, безкрайните ресурси на класата сами по себе си не са достатъчни.

Може би бившият световен номер 1 отново ще ни изненада. В скорошно интервю за SRFSport Роджър обсъди плановете си за Олимпийските игри през 2021 г. в Токио.

First Priority is That Roger Federer Gets 100% Healthy" – Severin ...

Федерер относно Олимпиадата в Токио 2021:
Олимпиадата винаги е специална


Развълнуван съм да опозная Токио и се надявам игрите да се проведат през 2021 г.!“ - каза Федерер. „Разбира се, че искам медал там. Без значение дали поединично, на двойки или на смесени двойки“, добави той.

,,Все още не съм там (на оптимално ниво)", обясни ,,Маестрото". ,,Ако си в Тура от 20 години, би бил щастлив да имаш по-спокойна година. Правилната подготовка започва около три месеца преди форума и не мислиш предварително за това.”

Федерер: Сега е по-важно от всякога да си помагаме - DartsNews.bg

Сезон 2021 определено изглежда е част от плановете му, тъй като той обясни как предпочита да предприеме краткосрочен подход, отколкото по-дългосрочен такъв: „Вече е ясно, че съм в края на кариерата си. Не мога да кажа какво ще стане след две години.

Ето защо аз планирам година за година. Все още съм щастлив в момента. Но когато ,,колелата вече не захващат", ще спра. Когато остарея, със сигурност ще играя тенис. Но вече няма да бъде една от редовните тренировки, а по-скоро просто ще удрям някоя и друга топка. Ще бъде много интересна стъпка да не работим винаги върху нещо и просто да играем с колеги“ - завърши швейцарският ,,Маестро".

Източник: Tennisworldusa


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Когато спра да бъда конкурентоспособен, ще сложа край на кариерата си Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook