Федерер към Меси: Ти не спираш да придаваш ново значение на понятието "величие"

от в 17:26 на 19.12.2022
Калоян Соколов

Вчерашният ден ни дари с вероятно най-зрелищния финал в историята на Световните футболни първенства, като Лионел Меси направи поредна крачка към това да се утвърди като най-великия играч в историята, извеждайки Аржентина до трети триумф на Мондиал и първи от 1986-та година насам. "Гаучосите" надвиха защитаващите шампиони от Франция в истинско голово шоу, което завърши при резултат 3:3, но южноамериканците се оказаха с по-здрави нерви при последвалото изпълнение на дузпи и заслужено завоюваха вероятно най-ценната купа в спорта въобще. Именно Меси пък беше избран за най-добрия футболист на вече завършилия шампионат, отбелязвайки цели седем попадения за своята родина.

Изглежда, че представянето на аржентинската легенда по време на форума в Катар е вдъхновило друг изключителен спортист, а именно Роджър Федерер, който е известен с любовта си към футбола и швейцарецът не пропусна да отбележи успеха на 7-кратния носител на "Златната топка".

"Истинска приказка за Аржентина. Отново и отново ти Лео Меси придаваш нова дефиниция на понятието "величие". Привилегия е да те гледаме. Поздравления, Лео. Специален и исторически" - гласеше публикацията на Федерер в социалните медии.

 Припомняме ви, че Маестрото е тренирал дълги години футбол в школата на местния Базел, но в крайна сметка избира ракетата пред бутонките и определено няма за какво да съжалява, имайки предвид спечелените от него 20 "мейджър" титли. Самият Меси пък беше един от първите, които поздравиха бившия номер едно за невероятната му кариера, когато той обяви оттеглянето си от професионалния тенис.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Roger Federer (@rogerfederer)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер към Меси: Ти не спираш да придаваш ново значение на понятието "величие" Калоян Соколов
Теми:  
atp | лео меси | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook