Федерер към съдията на стола: Помислете повече, преди да се обаждате

от в 08:19 на 04.06.2021
Диана Андреева

Редица тенисисти в ATP Тура са известни с избухливия си характер, но бившият световен номер едно Роджър Федерер не е сред тях. Маестрото се слави със спокойния си характер, именно който го е извеждал неведнъж до победата, ала на моменти дори и швейцарецът не успява да овладее нервите си. Подобна бе ситуацията в днешния мач на 20-кратния шампион от Големия шлем, който не бе доволен от полученого предупреждение за пресрочване на допустимото време между отделните точки. 

В един от напрегнатите моменти във втория сет Федерер се отправи към своята кърпа, когато неговият опонент вече беше пристигнал на основната линия, за да изпълнява начален удар. Това даде основание на съдията на стола да предупреди швейцареца, че нарушава правилата, което никак не се хареса на Маестрото. Той навлезе в словесен спор с арибтъра, продължил близо две минути, а в крайна сметка Роджър се отправи отново към мястото си в дъното на корта, завършвайки разговора с думите: "Помислете повече, преди да се обаждате следващия път."

Федерер не случайно е един от най-обичаните тенисисти, а дори и в моменти, когато повишава тон, швейцарецът е подкрепян от своите почитатели по трибуните. Роджър се консултира със своя противник по темата дали е превишил позволеното време, на което Чилич отвърна уверено, че световният номер осем е бил готов, когато е било нужно и смята, че няма нужда от този спор. Играта бе подновена, а спорът остана в историята. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Федерер към съдията на стола: Помислете повече, преди да се обаждате Диана Андреева
Теми:  
роджър федерер | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook