Федерер: Летях специално до Лондон заради Анди; ще се опитам да се върна за мача с Радукану

от в 11:59 на 06.07.2024
Елеонора Александрова

Лебедовата песен на Анди Мъри на Уинбълдън определено ще остане като един от най-емоционалните и значими моменти за турнира през тази година. Най-успешният британски тенисист за всички времена получи изпращането, подобаващо за бивш номер 1 и двукратен шампион на надпреварата, а това изглежда, като началото на края на една от най-великите епохи в историята на тениса, а именно тази на Голямата четворка. По темата, в интервю за ESPN, говори Роджър Федерер, който бе един от мнозината, които поздравиха сър Анди за кариерата му и дори е пътувал специално, за да гледа последния двубой на британеца:

"Той беше на Laver Cup (през 2022-ра), когато се отгеглих от тениса… Обичах да играя срещу него, въпреки че ме е побеждавал около 20 пъти… Разбира се, вчера бях емоционален.Искаше ми се да бях там (на Централния корт) снощи, но имах ангажименти и не знаех как ще се развият нещата.

Всъщност взех по-ранен полет във вторник, за да бъда тук, в случай че вземе участие сингъл. Когато се качих на самолета и научих, че Анди няма да играе на сингъл, бях като „О, Боже мой“. Бях в готовност. За съжаление снощи не можах да присъствам. Успях да отида при него за малко преди мача.

Виждах, че Анди беше изключително нервен и замислен точно в този момент. Очевидно Уимбълдън означава много за него, за семейството и за екипа му. Гледах отново всички видеа, свързани с мача (на двойки с Джейми) и си казах: "Това е страхотно за него!". Не искам да обещавам нищо, но ще се опитам да се върна за смесените му двойки с Радукану.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Федерер: Летях специално до Лондон заради Анди; ще се опитам да се върна за мача с Радукану Елеонора Александрова
Теми:  
анди мъри | интервюта | любопитно | роджър федерер | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook