Федерер: Липсваше ми да играя на трева, радвам се отново да съм в Хале

от в 07:40 на 15.06.2021
Диана Андреева

Пандемията от COVID-19 принуди ATP да отмени всички надпревари на трева през изминалия сезон, което макар и неприятно, се оказа положително за един от най-големите шампиони на тази настилка - Роджър Федерер.

Маестрото отсъства от Тура в продължение на повече от една година поради контузия, а постепенно през 2021 той започва да се завръща на корта и да навлиза в ритъм. След един добре изигран Ролан Гарос швейцарски се отправи към Хале, където през вчерашния ден откри кампанията си на трева. Ето какво каза Федерер за победата пред местни журналисти:

"Започнах мача доста трудно. Допуснах да се стигне до точки за пробив в негова полза, но овладях ситуацията и се справих, спечевлайки първия сет. Тайбрека ми вдъхна много увереност. С всяка изминала точка започнах все повече и повече да се нагласям спрямо условията и изцяло поех инициативата в двубоя. Щастлив съм, че сервирах добре и успях да покажа качествен тенис и най-вече се радвам, защото преминах първия кръг и открих кампанията си на трева с победа. 

Липсваше ми да съм на тревата. Играх на хард, на клей, а сега най-после дойде времето и за "зелените кортове". Винаги е приятно да печеля на тази настилка, това ме зарежда допълнително. Обичам да бъда в Хале.", завърши Федерер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Липсваше ми да играя на трева, радвам се отново да съм в Хале Диана Андреева
Теми:  
роджър федерер | тенис турнир в хале | федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook