Федерер: Мечтая си някой ден да стана капитан на Laver Cup

от в 14:30 на 25.09.2021
Диана Андреева

За първи път в историята на демонстративната надпревара Laver Cup в Отбора на Европа няма нито един представител на Голямата тройка. Но за сметка на това основният организатор на събитието - Роджър Федерер, подкрепя състезателите от трибуните. Маестрото не само, че се наслаждава на класен тенис, но и се включва в част от пресконференциите, отговоряйки на интересни въпроси от журналистите. Ето и какво точно разказа той в едно от интервютата си: 

"Род Лейвър е герой в историята на нашия спорт и през годините е бил идол за редица състезатели, включително за Бьорн Борг и Джон Макенроу. За мен той е легенда. Също така Род е направил прехода от аматьорския към професионалния тенис. Идеята за Laver Cup ми хрумна, докато размишлявах по време на един полет до Шанхай. Тони и аз искахме да допринесем с нещо за историческото наследство на тениса и да дадем възможност на младите звезди да се учат от легенди като Бьорн и Джон. 

Laver Cup е турнир, в който съперниците се превръщат в съотборници. Първите три издания бяха наистина чудесни. Минахме през Прага, Чикаго и Женева, а сега сме в Бостън. Тази надпревара събира играчите и точно това беше нашата цел. Искахме младите играчи да изслушат историите на легендите и да попият от тяхната мъдрост. За мен е невероятно да съм част от това, да слушам Бьорн и Джон, да виждам Род Лейвър и да гледам как ново поколение се учи от по-възрастните. 

Определено ще продължа да участвам дейно в организацията на турнира. Бих искал да бъда капитан на отбора на Европа някой ден. Мисля, че случващото се тук е чудесен начин да направим така, че играчите, които през останалото време от годината са съперници, да съжителстват за около седмица. Страхотно е да споделяш съблекалнята с тези момчета и да виждаш как всеки от тях се подготвя за мачовете и се подкрепяте един друг без да говорите за тактики. Обикновено не викаш срещу никого от другите тенисисти, но и нямаш нищо против те да губят. Тук обаче е различно." - завърши интригуващото си интервю пред CNBC Федерер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Мечтая си някой ден да стана капитан на Laver Cup Диана Андреева
Теми:  
laver cup | лейвър къп 2021 | род лейвър | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook