Федерер: Модерният тенис страда от липса на вариативност; всички играят прекалено еднакво

от в 13:49 на 20.09.2024
Калоян Соколов

Роджър Федерер е тениситът с вероятно най-голяма фенска маса, а голяма роля в това има изключително елегантния и разнообразен стил на швейцареца, който винаги можеше да измисли нещо невиждано на корта.

Изглежда обаче точно тези качества не вижда Маестрото в състезателите от новото поколение, а ето какво още каза 20-кратният шампон от Шлема по отношение на тениса в момента и разликите с времето, когато той все още беше част от ATP Тура:

"Мисля, че цялостно тенисът е на същото място, като може би дори е със стъпка по-нагоре. Бих казал, че ми липсва малко вариацита в играта, но това идва от факта, че почи всички използват бекхенд с две ръце и затова виждаме все по-малко употребата на слайса и късата топка.

Проблемът се крие в това, че голяма част от играчите изповядват почти идентичен стил на игра и това означава, че почти всяка една точка завършва по същия начин, което не е добре за зрителите.

Всеки един твой съперник иска да правиш едни и същи неща на корта, което е и била причината непрекъснато да варирам с играта си и така да държа в неведение другия играч през цялото време.

Не ми харесва да видя две момчета, които играят 20 абсолютно еднакви точки една след друга. Хайде, стига! Тази игра може да бъде изключително интересна и има толкова много начини да я спечелиш.

Бих казал, че Алкарас се отличава най-много в това отношение от младата генерация играчи  и цялостно все още обичам да гледам тенис"- признава бившият номер едно в световната ранглиста.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Федерер: Модерният тенис страда от липса на вариативност; всички играят прекалено еднакво Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook