Федерер: Надал е една от причините отново да играя на клей

от в 07:49 на 05.06.2019
Калоян Пламенов

Роджър Федерер призна, че желанието да се изправи срещу Рафаел Надал е една от причините поради които той се завърна отново на клей кортовете. Маестрото не бе играл на червени кортове през последните няколко сезона, но през този сезон отново се впусна в турнирите на клей.

В спор за място на финала на "Ролан Гарос" той ще се изправи срещу Матадора, като се очаква сблъсъкът между тях да бъде доста интересен.

"Срещу когото и да се изправиш на корта винаги имаш шанс за успех. Зрителите нямаше да идват да гледат, ако бяха сигурни в крайния резултат на даден мач. Не ми беше лесно да стигна до мач срещу Рафа. Имах пет напрегнати битки. За това се радвам, че сега имам шанса да се изправя срещу него".

"Ако искаш да спечелиш нещо на клей, тогава преди това ще трябва да се изправиш срещу Надал на любимата му настилка. Бях наясно, че ще се изправя срещу него, след като отново реших да играя на клей. В случай, че исках да избегна сблъсък с Рафа на червени кортове, тогава нямаше да играя на тази настилка".

"Мисля, че желанието да го срещна на клей е сред основните ми мотиви отново да се впусна в тези турнири". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Надал е една от причините отново да играя на клей Калоян Пламенов
Теми:  
рафаел надал | роджър федерер | ролан гарос | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook