Федерер: Надал ми каза, че се е разплакал, когато спечелих Ролан Гарос

от в 18:50 на 06.12.2021
Мирела Николова

Роджър Федерер и Рафаел Надал оформят едно от най-легендарните съперничества не само в тениса, но и в спорта като цяло, като всеки един сблъсък помежду им е истинска наслада за окото. Въпреки голямото си съперничество двамата не губят приятелската си връзка, а даже напротив - те не пропускат възможност да изразят почитта си към постиженията на другия и винаги засвидетелстват отлични взаимоотношения.

В свое скорошно интервю Маестрото отново засегна приятелството си с испанеца, като дори разкри, че Матадора се е разплакал от щастие, когато швейцарецът е вдигнал първия си и единствен трофей от Ролан Гарос през 2009-а.

"Аз и Рафа сме съперници, но и много добри приятели. Той е страхотен човек, с добра ценностна система. Винаги го е било грижа за тениса, прави всичко, за да популяризира спорта. Сигурен съм, че голяма част от моите фенове го обичат, и той наистина го заслужава.

Един ден Надал ми каза, че се разплакал, когато спечелих Ролан Гарос през 2009-а година. Не се съмнявам, че това са били сълзи от щастие - Рафа се радваше изключително много за мен", разказа Федерер.

Източник: GoTennis.ru

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Надал ми каза, че се е разплакал, когато спечелих Ролан Гарос Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook