Федерер надви Чилич в сблъсъка на кръга и продължава напред в Париж!

от в 18:22 на 03.06.2021
Петър Колев

Роджър Федерер се класира за третия кръг на втория за годината турнир от Големия шлем Ролан Гарос след победа в четири сета над шампиона от US Open 2014 г. Марин Чилич. Това бе 11-та среща между двамата тенисти, като цвейцарецът записа своята десета победа. В следващия кръг на надпреварата Маестрото ще се изправи срещу германеца Доминик Кьопфер, който по-рано днес отстрани №30 в схемата Тейлър Фриц.

Хърватинът стартира убедително, като откри срещата със сервис гейм на нула и достигна до възможност за пробив още при първото подаване на съперника. Благодарение на отлично пласирания си сервис Маестрото съумя да се измъкне от трудната ситуация и от своя страна се възползва от колебливия сервис на Чилич, осъществявайки първия пробив в мача за 2:1. Въпреки че не беше във върховна форма от сервис, Федерер успяваше да взима подаванията си до края на частта, не позволявайки на световния №47 да се върне в сета.  Шампионът от 2009 г. реализира и втори брейк, с което окончателно затвърди кой е по-стабилният тенисист на корта. Със сервис гейм на нула световният №8 поведе в сетовете след 6:2.

Играещ едва своя пети мач за сезона, Федерер рязко смъкна нивото на началния си удар в началото на втората част и след като пропусна възможност за пробив, той от своя страна се оказа в сложна ситуация и инкасира първия си пробив за турнира - 0:2. Доста изненадваща ситуация се появи в един от сервис геймовете на Чилич, в който посрещащият, а именно швейцарецът, получи предупреждение за просрочване на времето, което доведе до дълъг разговор между него и съдията на стола. Това сякаш афектира Маестрото, който допускаше много непредизвикани грешки и не успяваше да печели важните точки в геймовете. Посрещайки за спечелване на сета, Чилич нанесе решаващия удар, пробивайки, за да изравни резултата в отделните части - 6:2.

Третият сет започна отлично за Федерер, който атакува сервиса на хърватина още при второто му подаване и осъществи третата си възможност за пробив. Последва безпроблемно затвърждаване за 3:1. Маестрото дори достигна до три последователни брейк пойнта в следващото подаване на световния №47, но груба грешка от форхенд и невероятно пласираните сервиси на Чилич не му позволиха да реализира нито една от тях. След пропуснатите възможности последва пълен срив в играта на швейцареца, който допусна рибрейк за 3:3. От този момент натакък сервиращите бяха изключително убедителни, като печелеха подаванията си само и единствено на нула. Логично се достигна до тайбрек, в който доминираха сервиращите, като изходът от него се реши само от една двойна грешка на Чилич. Така Федерер отново поведе в резултата в сетовете след 7:6(4).

Хърватинът не показа знаци на разочарование от загубения дълъг четвърти сет, като достигна до равенство в първия сервис гейм на Федерер, който обаче показа хладнокръвие и успя да го измъкне. Маестрото от своя страна се възползва от колебливия сервис на своя пронивник и реализира пробив за 3:1. До края на срещата осмият в схемата нямаше никакви затруднения от сервис и пробивайки за втори мач в частта, той затвори срещата за крайното 6:2 2:6 7:6(4) 6:2 за малко над два часа и половина игра на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер надви Чилич в сблъсъка на кръга и продължава напред в Париж! Петър Колев
Теми:  
ролан гарос | федерер | чилич

Коментари





Следвайте ни в Facebook