Федерер: Най-важното е да се научиш да се предпазваш от травми (видео)

от в 15:10 на 07.03.2019
Георги Христов

Роджър Федерер ще опита да спечели в Индиън Уелс своята шеста титла в следващите дни. Той ще бъде поставен под №4 и ще участва в състезанието за 18-и път в кариерата.

Според швейцареца причината затова негово дълголетие, е умението му да изготвя правилно своя график и успешното възстановяване след мачовете.

"Най-важното нещо за всеки спортист, е да разбира нуждите на своето собствено тяло. Знам добре каква е болката след травма, какви може да са последиците от такава травма и какво е нужно да играеш с нея. Особено важно е да знаеш кога да настъпиш газта и да си дадеш почивка.

"Освен това е нужно да спиш достатъчно, да ядеш подходящата храна, да се възстановяваш и да умееш да подреждаш графика си. В крайна сметка трябва да се обградиш от хора, които имат нужните познания и да допринесат с идеи. Някои неща са генетично заложени, а с други ти трябва и късмет," разсъждава Маестрото.

Както е известно миналата седмица той спечели своята титла №100. "Никога не съм си мислел, че ще мога да постигна подобни успехи. Започнах да си мисля за този рекорд едва преди около девет месец. Щом си на кота 98 и 99, вече обмисляш че ще бъде жалко да се откажеш без да достигнеш до 100. Хубаво е, че успях от първия опит."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Най-важното е да се научиш да се предпазваш от травми (видео) Георги Христов
Теми:  
роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис бг новини | тенис новини | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook