Федерер: Най-важното решение е дали да участвам на "Ролан Гарос"

от в 23:01 на 01.01.2018
Мария Петрова

Роджър Федерер коментира своите шансове през 2018 година. През миналия сезон той участва в 12 състезания и спечели седем от тях. В това число и две титли от Големия шлем.

Сега той отново смята да бъде много внимателен при планирането на своя график. "Всичко ще зависи от завръщането на Вавринка, Мъри, Джокович, Нишикори и Раонич. Най-вече доколко уверени ще бъдат те.

"Поставил съм си цели, но рано или късно те ще стигнат до победи срещу мен. Нужен ми е и късмет.

"Ако бях решил това да бъде последния ми сезон, можех да го карам по-освободено и да не се занимавам много с фитнес и участие във всички турнири. Но в случай, че искам да играя още дълго, то трябва да правя графика си внимателно, както и преди.

"Ролан Гарос" е голямата въпросителна. Сезонът на клей е дълъг и ако го пропуснеш, това ти дава възможност за възстановяване и подготовка, което иначе жертваш с участия. Смятам, че това ще бъде най-важното ми решение през сезона," коментира Федерер пред френската преса.

Попитан дали може да обещае, че поне още веднъж ще се появи на Откритото първенство на Франция, той казва: "Не, не мога да го сторя".

"Моят физиотерапевт Пиер Паганини ми каза през 2017: "Разбери, че трябва да вложиш огромни усилия за подготовката за клей. А каква е целта - просто да участваш? Решението е твое. А треньорите ми също сметнаха, че трябва да размисля, ако приоритетът ми е Уимбълдън."


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Федерер: Най-важното решение е дали да участвам на "Ролан Гарос" Мария Петрова
Теми:  
роджър федерер | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook