Федерер: Направих недопустими грешки, без тях можех и да спечеля този мач

от в 03:29 на 17.11.2019
Калоян Пламенов

Роджър Федерер бе съкрушен след поражението си от Стефанос Циципас на 1/2-финалите, на финалния "Мастърс" в Лондон. 

Гръцкият тенисист успя да стигне до победа в два сета и за първи път в своята кариера се класира за финала на турнира и то го направи в дебютното си участие в него.

"Стефанос игра на много добро ниво, така че поздравления за победата. Той действаше много агресивно на корта, но обикновено и играта му е такава. За мое съжаление не успях да се справя толкова добре в разиграванията, колкото ми се искаше. Съперникът ми е достоен за похвали, свърши си работата перфектно. Той ме извади от комфортната ми зона и ме принуди да играя малко необичайно за мен", обяви швейцарецът.

"Няма как да не ме е яд, имах шансове да спечеля. В един от геймовете например изпуснах нелепо два удара, което е много неприемливо за мен. Не мога да бъда доволен, тъй като не показах това, което мога, но се радвам за Стефанос". 

"Да, имаше и добри неща от играта ми, но определено имаше моменти в които можех да се справя наистина доста по-добре. Не трябва да допускам нещо подобно за в бъдеще. Направих някои наистина недопустими грешки", каза още ветеранът. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Направих недопустими грешки, без тях можех и да спечеля този мач Калоян Пламенов
Теми:  
atp finals | мастърс лондон | роджър федерер | стефанос циципас | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook