Федерер не е решил дали ще играе на "Ролан Гарос" 2018

от в 20:59 на 10.11.2017
Георги Христов

Роджър Федерер заяви, че все още не е изготвил графика си за новия сезон. Швейцарецът изрази надежда да участва на Откритото първенство на Франция, но не отрече възможността отново да пропусна сезона на клей и да се готви директно за Уимбълдън.

"Обмислям всички варианти. Винаги се стремя да започна сезона с Индиън Уелс и Маями, а след това приоритет ми е Уимбълдън. Именно на тази база построявам участията си на клей. Обсъждам това внимателно с екипа ми. Те ме посъветваха да премисля добре дали да играя на червено този сезон. Може би беше правилното решение да не прекалявам с мачовете, тъй като успях да изиграя чудесен сезон до момента," коментира Федерер на пресконференцията си в Лондон преди финалите на АТР.

"През 2018 всичко е възможно. Надявам да се играя в Париж. Трябва да бъда много внимателен при избора си. Нека видим какво ще се случи в началото на годината.

"Няма гаранции, че ще се представя толкова силно и тогава както направих през тази кампания."

Федерер също така изрази желанието си Рафаел Надал да бъде на 100% преди състезанието в британската столица.

"Форматът е такъв, че има ден почивка след мача си, а това е голям плюс. Това ще помогне да излекува коляното си. Всички се надяваме той да играе добре."

Федерер ще започне в неделя срещу Джак Сок, а след това от неговата група ще се срещнат Александър Зверев и Марин Чилич.

В понеделник Григор Димитров ще се изправи срещу Доминик Тийм, а Надал с Давид Гофен.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Федерер не е решил дали ще играе на "Ролан Гарос" 2018 Георги Христов
Теми:  
атр финали | мастърс лондон | роджър федерер | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook