Федерер: Не ме интересува статистиката дори когато правя по 90 грешки

от в 17:27 на 28.06.2020
Анисия Стоева


Роджър Федерер спечели първата си титла от Големия шлем на Уимбълдън през 2003, като по пътя към титлата той загуби само сет в седемте си срещи. Седмица по-късно швейцарецът загуби от Иржи Новак в пет сета в Гщаад, преди да си вземе малка почивка, за де се подготви за турнирите в Монреал и Синсинати, където пропиля шанса си да оглави световната ранглиста за първи път.

Федерер имаше още една възможност да се изкачи на трона на ATP в Ню Йорк, навлизайки в US Open като един от фаворитите. Както и в предишните години, Роджър не можеше да покаже най-добрата си игра в последния турнир от Шлема за сезона, побеждавайки Хосе Акасусо, Жан-Рене Лиснар и Джеймс Блейк, преди да отстъпи с 6:3 6:7 4:6 3:6 на Давид Налбандиян. Аржентинецът имаше преимущество в ранните им срещи, надделявайки над Федерер две седмици по-рано в Синсинати след два тайбрека.

федерер

Срещата продължи близо три часа с много дълги разигравания и много непредизвикани грешки и от двете страни.

Федерер претърпя шест пробива от 16-те шанса, които даде на Давид, преодолявайки дефицит от 5:0 във втория сет , преди да го загуби след тайбрек, вероятно в най-решаващия момент от цялата среща. С набрана скорост Налбандиян имаше преимущество в третата и четвъртата част, за да предопредели мача и да достигне четвъртфиналите, оставяйки Роджър с празни ръце по време на Американското лятно турне.

федерер

„И преди съм имал разочароващи загуби, добавянето на още една към този списък не променя много. Трудно беше да загубя втория сет, след като успях да се върна в частта и да загубя тайбрека. Вероятно това би променило срещата. Не знам защо ми е толкова трудно срещу Давид; в противен случай бих го победил. Съжалявам за днешната загуба, тъй като имах своите шансове. Опитвам се да разбера как да го победя; не мога да кажа повече.

Той харесва играта ми, тъй като може да играе тенис на контраатака- нещо, което прави изключително добре. Никога не съм чувствал, че имам добър ден, когато играя срещу него, а това е благодарение на неговата игра. Не ме интересува статистиката; имах 90 непредизвикани грешки на Ролан Гарос. Разиграванията бяха дълги днес и двамата имахме повече грешки, отколкото печеливши удари. Забавянето, заради дъжда не се отрази нито на моята игра, нито на неговата.

федерер

Имах някои дребни контузии, за които се погрижих при забавянията; те дойдоха на правилното време. Чувствах се добре в първия сет, мислейки, че разгадах  Давид и имах игрови план. Тогава той се откъсна с 5-0 преднина във втория сет, преди да се върна в резултата; странно е да се играе срещу него.

Познаваме се от юношеските дни, като той ме е побеждавал и преди; Давид знаеше, че може да го направи отново днес “- казва Роджър Федерер.

федерер

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Не ме интересува статистиката дори когато правя по 90 грешки Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook