Федерер: Няма значение дали съм фаворит (видео)

от в 23:18 на 12.07.2017
Георги Христов

Роджър Федерер участва в своя 100-ен мач на Уимбълдън, след който достигна до полуфиналите на надпреварата. При 89-ата си победа той се наложи с 6:4, 6:2, 7:6 над Милош Раонич на централния корт.

Швейцарецът завърши с 46 печеливши удара и едва девет непредизвикани грешки. Неговият следващ съперник ще бъде Томаш Бердих, който пък се бори за завръщане в топ 10 след края на турнира и вече е бил в тази фаза през 2010-а.

При победа в неделя Федерер би могъл да си осигури участие и на финалния "Мастърс" на осемте най-добри в Лондон през ноември. До момента това е сторил само Рафаел Надал.

"Надявам се Новак да е добре, тъй като видях, че се е отказал с травма. Рафа се бори до последно, а Анди също бе измъчван от контузия. Надявам се Анди и Новак да се възстановят и да ги видим през лятото в САЩ. А колкото до Рафа, сигурен съм, че ще го видим отново на ниво. Жалко е, че те си тръгнаха, но има и други интересни истории по време на турнира. Невероятно е това, което направи Жил Мюлер. Куери победи Джокович миналата година, така че поздравления за представянето му и сега. Бердих е бил на финал тук, той е добър мой приятел.

"Щастлив съм, че мечтаната от мен серия продължава и нека видим какво предстои," заяви Маестрото.

"Дали съм фаворит, или не - няма значение. Останалите играчи притежават изключително мощна игра," коментира Федерер, който предстои да играе срещу Томаш Бердих.

До този момент Федерер води с 18:6 в преките мачове с Бердих. Двамата са си разменили по една победа на Уимбълдън. Федерер печели с 3:0 през 2006-а, но Бердих се реваншира четири сезона по-късно с 3:1. Бившият №1 е в серия от седем поредни успеха над този опонент и го надигра по пътя към титлата си на Откритото първенство на Австралия през януари.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Федерер: Няма значение дали съм фаворит (видео) Георги Христов
Теми:  
роджър федерер | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook