Федерер: Никога не съм бил по-добре подготвен за "Уимбълдън"

от в 22:45 на 30.06.2017
Калоян Пламенов

Един от големите фаворити за трофея на "Уимбълдън" Роджър Федерер призна, че никога не се е готвил по-усилено за сезона на трева, колкото през тази година. 

Маестрото пропусна целия клей сезон и се пусна директно на тревната настилка, като до момента е изиграл 6 мача на трева и е спечелил един трофей - в Хале.

Преди турнира на германска земя той изненадващо отпадна в първия кръг на надпреварата в Щутгарт от своя добър приятел Томи Хаас.

"Никога не съм тренирал толкова усилено за тревния сезон, колкото през тази година", коментира Маестрото в интервю пред швейцарското издание "Блик".

"След като отпаднах рано в турнира, в Щутгарт, имах достатъчно време, за да се подготвя добре за следващата надпревара в Хале. Чувствам се по-добре подготвен от всякога за "Уимбълдън". Определено предстоящият турнир ще бъде един много добър тест за мен. Трябва да съм по-добре концентриран в някои моменти, защото видяхте, че в Щутгарт отпаднах още в началото, но след това успях да намеря най-добрия си ритъм и триумфирах в Хале".

"Определено увереността ми вече е на високо ниво, особено след трофея, който спечелих. Дори това ми позволява да тренирам малко по-леко в момента, защото ритъма го има, увереността - също. Седмицата ми вече е напълно планирана - самолетни билети, спонсори, медии и партньори за тренировки. 

"Тази година е много по-добра за мен от миналата, защото аз играя добър тенис и отново изпитвам радост от играта си. Хубавото е, че не трябва да мисля за коляното си, а знаете, че имах проблеми".

"Разбира се, че ще се стремя към рекорден триумф на "Уимбълдън", защото това би било страхотно както за самия мен, така и за моето семейство и всички мои фенове, които ме подкрепят и ще го направят и в този турнир. Да направя щастливи всички тези хора би означавало много повече, отколкото рекорден трофей. Предпочитам да печеля за хората и за учебниците по история, отколкото за себе си". 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Федерер: Никога не съм бил по-добре подготвен за "Уимбълдън" Калоян Пламенов
Теми:  
роджър федерер | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook