Федерер обезпокои: Ще съм силно изненадан, ако отново играя на Уимбълдън

от в 09:09 на 17.11.2021
Мирела Николова

Роджър Федерер бе принуден да сложи край на настоящия сезон след тазгодишното издание на Уимбълдън, където отново получи контузия на коляното и трябваше да се подложи на поредна операция. Маестрото разкри, че вече е започнал рехабилитационен процес, но няма да успее да се възстанови навреме, за да участва на Аустрелиън Оупън 2022, и така за втора поредна година ще пропусне първия за годината турнир от Големия шлем. 

Легендарният швейцарец обезпокои феновете си с още едно свое изказване пред Le Matin, изразявайки съмнения, че ще може отново да играе на несъмнено най-успешната си "мейджър" надпревара, където е триумфирал цели 8 пъти, а именно Откритото първенство на Великобритания. При последното си участие в Лондон Федерер достигна до осминафиналната фаза, където инкасира болезнено поражение от Хуберт Хуркач с 3:6 6:7(4) 0:6.

"Не вярвам, че отново ще играя на Уимбълдън, и бих бил изключително изненадан, ако това се случи", сподели 20-кратният шампион от Шлема. Той също така разкри, че завръщането му е начин да изрази благодарностите си към своите почитатели си за подкрепата им: "Ще бъде лесно да кажа, че приключвам с професионалната си кариера. Но феновете ми заслужават повече от това, което видяха от мен през тазгодишния сезон на трева."

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Федерер обезпокои: Ще съм силно изненадан, ако отново играя на Уимбълдън Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook