Федерер очаквано отпадна в Рим, губи и второто място в ранглистата

от в 14:37 на 12.05.2016
Теодор Кафеджиев

Доминик Тийм достигна втория си четвъртфинал на турнир от "Мастърс 1000" сериите. Той победи със 7:6(2), 6:4 Роджър Федерер в Рим. До последно не бе сигурно дали бившият №1 ще излезе на корта, тъй като се оплакваше от проблеми в гърба.

В първия сет Федерер първи поведе с пробив, но Тийм съумя да го върне и в крайна сметка се стигна до тайбрек. В него австриецът убедително се наложи със 7:2 точки. Като цяло Федерер бе много далеч от най-доброто си ниво и не се придвижваше особено добре на корта.

Тийм спечели още по-лесно втората част като взе решителен пробив за 4:2 и това се оказа напълно достатъчно за него. От своя страна Федерер завърши двубоя с цели 34 непредизвикани грешки за малко над час игра.

Така в следващата фаза непоставеният състезател ще играе с Ришар Гаске или Кей Нишикори. Интересното е, че през сезона Тийм записва трета победа над топ 10 състезател, а предишните бяха над Рафаел Надал и Давид Ферер.

По този начин титлата в Рим отново се изплъзва на Маестрото, който никога не е печелил във Вечния град. Освен това той ще загуби второто място в световната ранглиста за сметка на Анди Мъри.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Федерер очаквано отпадна в Рим, губи и второто място в ранглистата Теодор Кафеджиев
Теми:  
доминик тийм | рим | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook