Федерер отбеляза нова победа след загубен първи сет

от в 23:57 на 28.08.2019
В
Роджър Федерер за втори мач от началото на тазгодишния US Open изгуби първия сет, но в крайна сметка се поздрави с победата в четири части. Днес жертва на ,,Маестрото” стана Дамир Джумхур, който бе победен от неостаряващия швейцарец след крайното 3:6 6:2 6:3 6:4. В трети кръг в Ню Йорк Федерер ще бъде изпитан от Лука Пуй или Даниел Еванс.

https://twitter.com/ATP_Tour/status/1166787585328472070?s=20

Началото на двубоя бе кошмарно за фаворита, който инкасира два ранни пробива, след които Джумхур поведе с 4:0. Все пак Роджър върна единия брейк, но не успя да достигне до нищо повече в рамките на тази част.

https://twitter.com/usopen/status/1166776208853557249?s=20

И втората можеше да се обърка от рано за Федерер, който бе изправен пред нов брейкбол, но след майсторско разиграване по-опитният от двамата се спаси, а скоро - и спечели подаването си.



Това помогна на петкратния шампион на US Open да се отпусне и след няколко маркови изпълнения Федерер потегли с аванс от пробив и до края на сета не погледна назад.



Третият започна идентично с преднина от 3:0 за ,,FedExpress”, който напипваше все повече ударите и ритъма си, а Джумхур сякаш трябваше да полага исполински усилия във всяка точка, за да се надява на позитивен завършек на разиграването.



Все пак босненецът се докопа до няколко възможности за рибрейк при 4:2, но в тези моменти опитът и рутината на ,,Маестрото” си казаха думата. Федерер остана съвсем спокоен по време на тази ситуация, а впоследствие затвори и третия сет комфортно в своя полза.



Нов ранен пробив предреши изхода и на четвъртата част, тъй като веднага щом взе гейма от ретур, Федерер набързо спечели безкомпромисно следващите си четири сервис гейма, за да се поздрави с крайния успех в двубоя.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер отбеляза нова победа след загубен първи сет В

Коментари





Следвайте ни в Facebook