Федерер отбеляза своята победа №1200 след истински трилър срещу Монфис

от в 20:29 на 09.05.2019
В
Роджър Федерер продължава всячески да изумява тенис света! Днес неостаряващият швейцарец отбеляза своята победа №1200 в своята невероятна кариера, след като надделя над Гаел Монфис в истински трилър след 6:0 4:6 7:6(3) за точно два часа игра. ,,Маестрото" изоставаше с пробив в решителната част на двубоя и трябваше да отразява два мачбола, преди в крайна сметка да се поздрави с успеха в този драматичен сблъсък. Утре Федерер ще има не по-лека задача, защото ще трябва да се изправи срещу Доминик Тийм, който по-рано днес отстрани Фабио Фонини.

Първия сет премина изцяло под контрола на Федерер, който след като проби в самото начало на мача, отрази и две точки за рибрейк, за да поведе с 2:0. Оттогава до края на частта имаше само един тенисист на корта и това бе швейцарецът, който след само 18 минути игра се доближи на сет от победата.



Всъщност обаче предстоеше истинското начало на двубоя. Монфис, който изглеждаше апатичен спрямо случващото се на корта по време на първия сет, печелейки само девет точки за всичките шест гейма, започна втората част изцяло преобразен. Французинът бе пределно амбициран да реализира впечатляващ обрат и започна втория сет ударно, не само спечелвайки първия си гейм в срещата, ами и реализирайки пробив.

Не след дълго преднината на Гаел бе фиксирана на 4:1, когато последва спад и пробивът бе върнат. ,,Маестрото" често пребиваваше в близост до мрежата - нещо нетипично за играта на клей, като същевременно и варираше с остротата на ударите си от дъното на корта. Това донесе нови проблеми за Монфис, който при 4:4 предостави скрит мачбол на опонента си, но след дръзко излизане на мрежата от негова страна, завършило с печелившо бекхенд воле, опасността бе отметната.

Скоро ,,Ла Монф" поведе в резултата, когато ръката на Федерер се скова и след няколко пропуска от форхенда му сетовете бяха изравнени. Фрнцузинът пренесе импулса в играта си и в третия, след като Гаел започна частта с ранен пробив, а в тези моменти третият в света наистина изглеждаше обречен с оглед на факта, че неговият съперник бе навлязъл ,,в зоната".

https://twitter.com/Galloots/status/1126508302118998019

Все пак това не се оказа, че е точно така, а третият сет се разви подобно на втория, след като Монфис в крайна сметка допусна от 4:1 да бъде изравнен, докато Федерер разколебаваше противника си с ефективни излизания на мрежата, при това на втори сервис.

https://twitter.com/TennisTV/status/1126511921925054464

Тенисистите скоро задържаха подаванията си за 5:5, когато Роджър отново достигна до брейкбол. Този път обаче ръката на французина не трепна и той успя да измъкне сервис гейма си, отново доближавайки се на гейм от успеха.

https://twitter.com/TennisTV/status/1126516352964005888

Тогава последва най-важният гейм в целия двубой, като след няколко непредизвикани грешки Федерер трябваше да спасява мачбол. Тогава ,,Маестрото" направи поредния си фокус и след изключтелно смело излизане на мрежата след втори сервис в крайна сметка мачболът бе отразен. Последва и втори такъв, като този път швейцарецът предизвика грешка на съперника си, а в крайна сметка се стигна до решителен тайбрек.



В него си личеше, че пропуснатите възможности са се отразили на французина, който бе изключително колеблив в дългия гейм. Федерер, от друга страна, ,,надуши кръвта" и набързо си изгради аванс от 5:1 точки при размяната на полетата, а след поредното фамозно воле двукратният шампион в испанската столица си осигури и пет поредни мачбола.

https://twitter.com/ATP_Tour/status/1126528257782714368

Първите два бяха отразени от Монфис, но при третия мачбол топките за сервис бяха у Федерер, който вкара поредния си неспасяем начален удар, което означаваше, че победа №1200 вече е факт!

https://twitter.com/TennisTV/status/1126520142370938881

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер отбеляза своята победа №1200 след истински трилър срещу Монфис В

Коментари





Следвайте ни в Facebook