Федерер отказа участие на "Мастърс 1000" в Торонто

от в 19:35 на 23.07.2018
Георги Христов

Роджър Федерер отказа участие на един от подготвителните турнири преди Откритото първенство на САЩ - "Мастърс 1000" в Торонто. Затова съобщи директорът на състезанието Карл Хейл.

Миналата година Федерер достигна финал състезанието, което тогава се провеждаше в Монреал. Преди 12 месеца той отстъпи в спора за титлата пред Александър Зверев и има да защитава 600 точки за ранглистата. След това обаче швейцарецът не успя да участва на следващия "Мастърс 1000" - в Синсинати.

"Разочарован съм, че няма да мога да участвам на Rogers Cup това лято. Изкарах си фантастично през миналата година в Монреал и винаги съм се радвал да се състезавам пред канадските фенове. За съжаление правилния подбор на участия е ключово за кариерата ми. Съжалявам, че ще пропусна турнира и се надявам той да бъде успешен," заяви Федерер.

В момента се очертава Федерер да бъде единственият липсващ от топ 20 в Канада, където надпреварата ще се проведе между 4-12 август.

От своя страна Федерер не е пропускал участие на следващото състезание в Синсинати между 2002 и 2015. От тогава обаче не е участвал в надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер отказа участие на "Мастърс 1000" в Торонто Георги Христов
Теми:  
роджър федерер | тенис | тенис турнир в торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook