Федерер относно образованието: Заедно със здравето, това е всичко най-важно в живота

от в 07:59 на 18.02.2020
Диана Андреева

Роджър Федерер и неговата фондация помогнаха на много деца в Африка през последните години. Швейцарският шампион изигра благотворителен мач с Рафаел Надал в Кейптаун, където събраха 3,5 милиона долара.


„Винаги съм знаел, че искам да работя с деца. Да се занимавам с нещо, което изисква пряка среща с тях. Освен това  страданието покрай ситуациите в Африка ми влияе твърде много.""Затова реших да подпомогна образованието. Заедно със здравето, това е всичко най-важно в живота"- каза Роджър.


Федерер разкри също, че самият той не е бил много добър ученик: „Бях посредствен, бих казал. Но винаги се стараех наистина много.""Понякога просто се уморявах от седене и слушане. Тогава учителите трябваше да използват всички свои мотивационни трикове, за да възвърнат интереса ми”.


След полуфинала на Australian Open през миналия месец, където отстъпи на Джокович, Федерер ще се опита да защити титлата си в Дубай през следващата седмица. През март "Маестрото" ще играе в Индиън Уелс и Маями, докато през април ще си почива. Пълният му график за сезон 2020 може да видите тук.Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички мачове на Australian Open

Оцени тази статия:
Федерер относно образованието: Заедно със здравето, това е всичко най-важно в живота Диана Андреева

Коментари

Следвайте ни в Facebook