Федерер относно завръщането си: Най-лошото е вече зад гърба ми

от в 17:47 на 20.09.2021
Мирела Николова

Краят на кариерата на Роджър Федерер изглежда все по-близо след незадоволителните му резултати през настоящата година, а фактът, че проблемите с коляното на 20-кратния шампион от Шлема отново се появиха и той бе принуден да пропусне остатъка от сезон 2021, още повече подкрепи тезата на тенис специалистите, че швейцарецът няма да може да се доближи до нивото, на което бяхме свикнали да го виждаме. Пред репортери в Цюрих обаче Маестрото даде положителни сигнали относно завръщането си.

"Чувствам се все по-добре, рехабилитацията и възстановяването вървят по план", каза той. "Най-лошото е вече зад гърба ми и очаквам с нетърпение всичко, което ми предстои. Оптимист съм. Когато се възстановяваш от контузия, всеки следващ ден е по-добър от предходния. В момента съм много развълнуван. През миналата година преминах през същите неща, така че този път не изпитвам някакви проблеми от психическо естество, свързани с травмата ми."

Федерер също така говори и за намеренията си през сезон 2022, където открои, че възнамерява и силно се надява да вземе участие в Лейвър Къп, който през следващата година ще се проведе в Лондон: "Laver Cup е една от големите ми цели през 2022-ра. Стискам палци да съм напълно готов отново да играя тенис пред публиката в "О2 Арена". Знам, че на предстоящото издание, което е след само няколко дни, ще е невъзможно да се включа, и ви уверявам, че няма да ми е никак лесно просто да гледам отстрани, без самият аз да участвам, тъй като не съм в оптимална форма към момента."

 


Ето как да гледаме тенис мачове безплатно

Оцени тази статия:
Федерер относно завръщането си: Най-лошото е вече зад гърба ми Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | роджър федерер

Коментари

Следвайте ни в Facebook