Федерер: Пътят обратно е дълъг, но човек трябва да бъде търпелив

от в 11:15 на 05.08.2020
Марк Хаджижеков
Роджър Федерер няма да се върне на корта до следващия сезон. Благодарение на карантината заради коронавируса и контузията си с последвалите две операции, швейцарският шампион трябваше да се сбогува със сезон 2020 още в началото на годината. Разбира се, отсъствието му, което обикновено би било силно осезаемо, до голяма степен се пренебрегва поради пандемията, заради която официалните надпревари бяха прекратени от февруари.

Макар че тенисът ще се възобнови през следващите седмици, Федерер ще се върне на корта най-рано през януари 2021 г. Дотогава двамата му големи съперници Рафаел Надал и Новак Джокович може да нанесат допълнителни щети на рекордите му.

Henman: No one more disappointed than Roger Federer that Wimbledon ...

Говорейки в интервю за Маями Ливинг, Федерер обясни как той ще се опита да се впише в сезон 2021.

Федерер за пропускането на Уимбълдън


,,Направих си две операции на коляното. Беше трудна година, ако трябва да бъда честен.

Ходих на реабилитация всеки ден и на патерици. Работя много усилено, за да се възстановя, и ще направя 20-седмичен фитнес блок по-късно през годината" - добави Роджър. Федерер изпита първата си сериозна контузия на Уимбълдън 2016.

„Преди 17 години животът ми се промени, спечелих Уимбълдън, което е огромен определящ момент в моята кариера“, сподели Федерер пред списанието. „Днес е датата, на която винаги се вглеждам назад към онзи момент преди толкова много години на Централния корт и си спомням как всичко започна.

2003 Wimbledon, when Roger Federer's life changed forever

Завръщането ми там е една от големите ми цели, затова се реабилитирам по този конкретен начин. Става въпрос за вземане на правилни решения, да правя това, което е подходящо за коляното ми, за моя фитнес, за поддържане на форма“, каза Федерер.

,,Пътят обратно е дълъг, но човек трябва да бъде търпелив. Липсва ми Уимбълдън, бих искал да бъда там и да играя мача си от третия кръг, опитвайки се да вляза във втората седмица на турнира. Уимбълдън ми даде всичко това и дори още повече", добави той.

Federer On Nadal Wimbledon Clash: 'It Lived Up To The Hype' | ATP ...

В крайна сметка той остава близо до върха на играта, въпреки че е едва на 12 месеца от 40-тия си рожден ден. Швейцарецът се съсредоточава върху запазването на тялото си и обръща голямо внимание на фитнеса си през цялата си кариера, като от 13-годишен работи с кондиционния си треньор Пиер Паганини.

Не е изненадващо, че графикът на Федерер е планиран щателно, след като ,,Маестрото" в по-голямата част от кариерата си е избягвал да се претоварва, тъй като той стана професионалист през далечната 1998 г.

Източник: tennisworldusa.org


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Пътят обратно е дълъг, но човек трябва да бъде търпелив Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook